yumurta pisirme sekli

bengiengin soruyor: 7

8 aylık kızım yumurtayı kayısı kıvamda seviyor doktor katı ver diyor ama bazı kaynaklarda cok pisirilen yumurtanın besin degeri azalıyormus cig olmayan az pismis hali yararlı diyorla rsizler ne düsünüyorsunuz


7 Cevap


SelmaOnurEmre

Bazı doktorlar da 9. aydan sonra rafadan yiyebilir diyor. Benim oğlum kesinlikle katı yemiyor. Yumurtanın taze olması önemli bence. Pişirme şekli besin değeri açısından çok farketmiyor diye biliyorum.


thalassapolis_Deniz

yumurtanın iyi pişmiş olması gerekli aksi takdirde tavuk gribi gibi bazı hastalıkların virüsleri ölmüyor


kader_eymen

2 yıldır kayısı kıvamında veriyorum, çünkü katı yemiyor, allaha şükür bir sorun yaşamadım...almıyorsa yapacak bişey yok, rafadana devam.


ozgu_naz

en az 10 dakika diyor doktorum. yumurtada oluşabilecek bakterilerin ölme süresi 10 dakika kaynama noktasıymış


kem

bizim doktorumuzda fazla pişen yumurtanın kenarındaki o yeşilimsi rengin kanserojen olduğunu söylemişti rengi dönmese bile fazla piştiğinde böyle bir durum varmış az piştiğinde de mikroorganizmalardan dolayı zararlı  dedi.tavsiyesiyle şöyle yapıyoruz yumurtanın suyu kaynamaya başlar başlamaz saate bakıyorum 7 dk sonra kapatıyorum pişmiş oluyor eğer yumurta büyükse bu süreyi 8-9 dk. ya çıkarıyorum .tam kıvamında oluyor


mmeral

Az pişince bakteriler ölmezki! Oğlum da hiç sevmiyodu katısını. Çorbaya karıştırıp veriyordum. Şimdi artık büyüdü rafadan da verdiğim oluyor. Aslında 2 yaştan önce katı yemesi gerektiğini söylüyor doktorlar.


smhsmh

valla benim oğlum hiç katı yemedi tükürdü

ben rafadan veriyorum bi sorun yok çok şükür

zehra 7 dakkamı
ben 1-2 dakka kaynadıktan sonra alıyorum 



Cevaplamak için Üye ol