kordon dolanması ve doğum

04/30/2011 06:26:00
ceyla 12A soruyor:

deneyimli anneler
bebem baş gelişinde ama boynuna 2 tur kordon dolanmış. doktorum risk almak istemiyor ve sezaryan diyor. 2 tur kordonla normal doğum yapan var mı aranızda ?

Hem dönence hem gece lambasıTatlı müzikler ve ışıklar eşliğinde dönen 3 peluş hayvancık bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olur. Bebeğiniz büyüdüğünde ve artık dönencenin beşiğinde asılı kalm...

<123>
04/30/2011 07:19:00

 böyle konularda ısrarcı olmayıp doktorun dediğini yapmakta fayda var diye düşünüyorum ben. Şİmdiden kolaylıklar...

04/30/2011 07:45:00

ısrarcı değilim boynum kıldan ince hatta :) ama yinede insan acaba diyor...teşekkürler!

04/30/2011 07:49:00

Ben olsam bir doktora daha gidip gorusunu alirdim.

04/30/2011 08:28:00

merhaba bendede olmuştu doğuma 15 gün kala kordon dolanmış ve dr.normal doğumun sıkıntılı olabileceğini ama istersen deneyebiliriz dedi ben o riski alamadım ve sezeryanla doğum yaptım.

04/30/2011 08:37:00

bizim 34. haftadan beri kordon boynumuzda. o zaman daha zaman var çözülebilir demişti doktorum ama hala aynı malesef. bende risk almak istemiyorum sezeryandan ölesiye korktuğum halde.aslında annem abimde yaşamış aynı şeyi ve çok zor olmuş doğum. belkide hiç sorun olmaz ama ya olursa diye korkuyorum. bir doktora daha gitsem ve o doktor normal doğum yaptırırım dese bile güvenebilir miyim bilemiyorum :( kararsız kaldım!

04/30/2011 09:14:00

bizim oğlumuzdada 35. haftada boynuna 2 kez kordon dolandığı farkedildi, doktorumuz risk almayalım dedi,doğum kanalına girince gerildiği için doğumun zor olmasından öte bebeğin oksijensiz kalma riski  mevcut..oksijensiz kalan bir bebek yaşasa bile kalıcı beyin hasarlarına sebep oluyor.bence hiç riske atmayın boyle birşeyi derim.Bende normal dogum isteyen sezeryandan korkan biriydim ama bebek ve sizin sağlığınız daha önemli ve de sezeryan olmuş biri olarak benim operasyonum ve sonrası gayet rahat geçti..sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle..

04/30/2011 09:20:00

ediluj
tek korkumuz o zaten doğum esnasında kordon yüzünden bebeğin zarar görmesi yoksa ben zorlanırım seve seve :) doktorum aynen senin dediğin gibi neden risk alayım diyor
soruyu sordum cevapları okuyorum ve kendi cevaplarıma bakınca ben zaten sezeryan olmaya karar vermişim bunu anladım :)
çünkü başka doktora da gitsem o doktora güvenip normal doğuma kalkışamam kendi doktoruma çok güveniyorum. ve önemli olan sağlıkla kavuşmak bizim için hayırlısı sezeryan olacak. evet evet bebeğimi riske atmaya hiç grek yok ben ikna oldum :)

herkese çok teşekkür ederimmmmm!

04/30/2011 14:14:00

hayırlı sağlıklı doğumların olsun:)

04/30/2011 18:21:00

Ceyla, cevaplari okurken senin karar verdigini dusunmustum. Saglikli ve mutlu dogumlar!

04/30/2011 22:28:00

karar vermişsiniz galiba, bence de riske atmayın. Benim ikinci hamileliğim sırasındada son haftalarda değil gerçi, ultrasonda doktorum kordona dolamış gibi dedi, tabi benim ilk sorum e ne olacak ozaman oldu. Birsey olmaz sezeryan yaparız diyip konuyu kapatmıştı ki ben ilkini normal doğurmuştum zaten. çok güvendiğim bir prof. benim doktorum, o bile riski almıyorsa zaten bana diyecek birşey kalmıyor:)
 Sonuçta ilerleyen haftalarda kurtardı kendini ve normal dogum yaptım gene, ama boyle bir durum yasasaydımda hiç o riski almazdım.
Sezeryandan korkmayın, gunumuzde o kadar cok yapılan bir operasyonki, normal dogumdan daha tecrubeli bence bu konuda doktorlar:)

<123>

Benzer Sorular


Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.