Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır

hamdusena soruyor: 3

aldığım tereyağının gerçk tereyağı mı yoksa margarin mi olduğunu nasıl anlayacam bilenlerden tüyo istiyorum

Bu soruyu cevapla

13 Cevap


nisa_nur_ecrin

hamdusena valla kaynanam öyle bir tere yagı yapıyoki mis gibi allah razı olsun biz parayla almıyoruz kayınpeder yogur süt ürünleri tüketmiyo kayınvalidemde tek başına ne kadar bitirecek inegide maşallah sütü öğle yağlı öyle bolki nazar degmesin köylerde çocu insanda görüyorum örnek annem su koyuyo kayın validemki gibi asla olmuyo kayınvalidem su koyayımda çogalsın demiyo çünkü zaten tüketen yok bizlere yolluyo dilerseniz sorayım yapıp satarmı
sevgiler.


zuzummm

arkadaslar tereyağı yapımı için sütçünüzün kesinlikle süte su katmaması lazım bol yağlı süt  lazım:)

ben hamileyken haftada 5 kg alırdım.sütlaçtı yoğurttu sabah-akşam içmesiydi derken iyi giderdi yani...kaymağını almak içinse 10-15 dk kadar daha kaynamaya bırakırım çünkü bu sekilde yaptığımda kaymak daha cok oluyor.bi gün buzdolabında soğutuyorum ve kaymak tabakası cok kolay alınıyor.

gerci su an 3-3.5 kg alıyorum ve aynı sekilde topladığım kaymaklardan 2 haftada bir yağ yapıyorum bazen az kullanmıssam yağ bitmemişse kaymakarı donduruyorum sonra yapıyorum...


miktar olarak 3 kg sütten 2 hafta kaymak alıp yaparsam 300 gram kadar cıkıyor yağ..ki bize cok cok yetiyor.gecen gün cok kaymak birikmiş dolapta fark ettim 4 kez toplamısım yarım kgden cok cıktı.. :)

yapılısı da soğuk halde ( buzlu değil,iyice soğuk )
mikserle cırpıyorum önce yavaş devirde tabi..cırptıkca katılaşıyor sonra katı maddeden süt ayrısıyor ve birden sarı renge dönüyor .. o sırada hızını arttırıyorum ve iyice yağ sekline dönünce kasıkla ezip sütü kaptan ayırıyorum kasıkla ezip yağları birleştiriyorum:)

sonuçta katkısız misss gibi tereyağı :) azcık kahvaltı için ayırıyorum  gerisini biraz tuzlayıp dolaba kaldırıyorum.

5 kg aldığım sürecte dolabın buzluğunda epey yağım birikmişti :) her hafta yapardım,her haftanınkini top top buzdolabı posetine koyup saklardım :)

bence süt alanlar mutlaka deneyip yapsın :) bebeğimin yemekleri içinde katkısız olduğu için bunu kullandım hep :)


hamdusena

şimdi o zaman ben her hafta gelen sütü kaynatacam 10 dakka sonra ertesi gün kaymağını ayırıp buzluğa atacam bir kaç haftalık birikince buzluktan çıkarıp çırpacam  doğru mu anladım zuzummm




Cevaplamak için Üye ol