ek gıda-yoğurt

daphne soruyor: 3

Merhabalar,
oğlum 6 aylık olmadan bir süre önce katı gıdalara başladık. 6. ay sonrasında doktorumuz yoğurda da başlayabileceğimizi söyledi. Yoğurdu kendim mayalıyorum ama oğlum ilk denemelerde pek hoşlanmadı, bazı arkadaşlarım sütaş'ın babymix'ini önerdi denedim sevdi. Ben de bu yoğurdu maya olarak kullanarak kendim mayalıyım dedim. Mayaladığım yoğurt normal yoğurttan biraz farklı oldu, yapışkan uzayan garip bir kıvamı var ama tadı çok güzel hatta tatlı bile oldu oğlum da sevdi ama yine de kafama takıldı. Bunu daha önce deneyen ya da bu konuda bilgisi olan var mı?

Babymix'te yoğurt bakterisi dışında başka sinbiyotik bakteriler de var, sanırım bu yüzden kıvamı farklı oldu, umarım zararlı birşey değildir sonuçta ortaya çıkan yoğurt.


3 Cevap


fundad

bence yine de doğal bir yoğurtla mayalasan daha iyi olur,ne ile mayalarsan ortaya o çıkyor,evde yapılan dışındakilerin katkı maddesiz olduğunu düşünmüyorum


ekim_

babymixde prebiyotik ve probiyotikler var,bu nedenle de mayalanan yoğurt biraz sünen görünümde bir şey oluyor. ben de bir ara denemiştim ama görünüm hep böyle oldu. sindirimi ise daha kolay


cigdemirem

doktorum bana ilk yoğurdu süzme yoğurt ile mayala demişti



Cevaplamak için Üye ol