Formül Mama mı Pastörize Süt Mü?

melusina soruyor: 7

Arkadaşlar  ek gıdaya başlıyoruz doktorumuz yoğurdu formül mamayla hazırlamamızı söyledi
pastörize sütle mayalanabilir diyen doktorlar da var kafam karışık şimdiye kadar sadece anne sütüyle beslendi bir kutu devam sütü aldık ama hala düşünmekteyim inek sütü mü formül süt mü ?


7 Cevap


Bona

anne sütü alıyor mu? Eğer alıyorsa sütünüzü sağın yoğurdu anne sütünden yapın derim ben..

Yok almıyorsa da inek sütü kullanabilirsiniz..Benim doktorum önce mamadan yap dedi , Batu ilk 6 ay sadece anne sütü aldığından mamanın tadını bile bilmiyordu , gittim bi kutu mama aldım yoğurdu yaptım yemedi..doktora sordum inek sütünden yap dedi , onu da yemedi sonra da inek sütüne alerjisi olduğu çıktı zaten..

sonra kendim netten araştırdım , anne sütüyle de oluyormuş , doktoruma sordum tabiki olur , üşenmez ekstradan sağarsan yap dedi , üşenmek ne kelime..zaten habire sağıyordum çalıştığım için bide yoğurt için sağdım..1 yaşına kadar böyle devam etti..1 yaşından sonra yavaş yavaş inek sütünden yapmaya başladım seve seve yedi..uzun oldu sanırım biraz :)


ra_she_de

bize doktorumuz günlük pastörize süt kullanmamızı tavsiye etmişti. anne sütü aldığı için devam sütü le yapmaya gerek duymamıştım.


mavilim

Bizimde doktorumuz yogurdu sütle yapmamızı söylemişti..Ancak kutu sütlerle yapınca sakız gibi uzayan bir yoğurt elde ettik.Tadı da hiç güzel değildi.Kızım bir kaşıktan sonra hiç yemedi.Daha sonra günlük sütlerle yaptık ve halen yapmaya devam ediyoruz.


Bona

3Es , ben yoğurt makinasında yapıyordum , sütü sağıp benmari usulü ısıtıyordum tabi hiçbir zaman ateşte pişen inek sütü sıcaklığına erişmiyordu.. benmari usulu ısıtıp makinanın kavanozlarına koyuyordum, 9-10 saat'e ayarlıyordum , daha sonra buzdolabında birkaç saat bekletip ondan sonra yediriyordum..
tabi hiçbir zaman inek sütüyle olan kıvam yakalanamıyor ama yine de sulu yoğurt görünümünde oluyor , tadı da çok güzeldi:)


Bona

3Es , ben yoğurt makinasında yapıyordum , sütü sağıp benmari usulü ısıtıyordum tabi hiçbir zaman ateşte pişen inek sütü sıcaklığına erişmiyordu.. benmari usulu ısıtıp makinanın kavanozlarına koyuyordum, 9-10 saat'e ayarlıyordum , daha sonra buzdolabında birkaç saat bekletip ondan sonra yediriyordum..
tabi hiçbir zaman inek sütüyle olan kıvam yakalanamıyor ama yine de sulu yoğurt görünümünde oluyor , tadı da çok güzeldi:)


nilaylilayla

melusina süt sağmak çok eziyetli bir iştir ..bilmem hiç sağdın mı?kızın zaten 6 ayını doldurmuş, inek sütünden zarar geleceğini sanmıyorum..hatta bizim doktorumuz 7.ay kontrolümüzde devam sütünü bırakıp, inek sütüne geçebilirsiniz bile dedi ve yoğurt ,başka bir formda olduğu için(mayalandığı için) sütte ortaya çıkabilecek olumsuzluklar olmuyormuş...ben pastorize sütle mayalıyorum,baby mix yoğurtla...hem prebiyotik,bağırsaklar için de güzel..


larem35

ben  ilk gunden beri gunluk pastorize sut ile yapıyorum.şimdilerde periyotık yoğurt ile mayalıyorum oğlumun yoğurdunu daha yararlı olduğunu okudum



Cevaplamak için Üye ol