bebekleri 7-8 aylık olan anneler.bebekleriniz günde kaç öğün ek gıda alıyorlar?
benim bebeğim 7.5 aylık.anne sütü ve ek gıda alıyor. gün içinde ort 2-3 kez,geceleri ise ort 3 kez emziriyorum. bebeğime günde en fazla 3 öğün yedirebiliyorum. bu 3 öğünün bir öğünü benim zorumla, 2sini ise kendisi isteyerek iştahla yiyor. sabahları sanırım
gece fazla emdiği için hiç aç olmuyor. çok severek yediği şeyleri bile reddediyor.
ben sanırım emzirme ve ek gıda arasındaki dengeyi kurmakta zorlanıyorum. hem sütümün azalmaması, hem de öğün sayısını en azından 4'e çıkartmak için ne yapabilirim.
Mama sandalyesine vakumla sabitlenen bu balığın tepesine bastırınca ortasındaki akvaryumdaki balıklar çıngırdayarak fıldır fıldır dönüyor.
kahvaltı, öğlen etli sebze yoğurt, akşam meyve yoğurt. başından beri bu şekilde devam ediyoruz. arada hep emiyor
ben de demir meselesi yüzünden neyi neyle vereceğimi şaşırdım valla.öğün sayısını arttırmak istememin bir nedeni de bu :) yok emdi, yok yoğurt yedi, yok peynir yedi diye diye demir damlasını, pekmezi ne zaman vereceğimi şaşırıyorum :))
bizimki gece hep emmek istiyor mama dediğiniz gibi tadıyor sanki ancak çok acıkırsa bir akseyi yiyor buaralar özellikle akşam mamalarını yemiyor süt emiyor yatıyor gece sık sık kalkıyor kan damlası ve dvit3ü birini sabah birini akşam veriyorum aynı anda olmazmış bir de vitamine başlıycam herkes veriyormuş
bence hiç kasma ve zorlamada çocuğu.verebildiğin kadar anne sütünü vermeye çalış.çünkü ömrü boyunca artık hep yiyecek:))ama anne sütü maksimum 2 sene alacak.zaten belli bir aydan sonra eskisi gibi süt içmeyi bırakıyorlar bi fırt çekip gidiyorlar:) biliyosun benim kızım 3-4 kaşık ek gıdayı zar zor yedirirken birden kendi dengesini kurdu.şimdilik 11 ve 20 gibi öğün yiyor arlarda bol bol meyve yedirmeye çalışıyorum.demire gelince süt yüzünden bende hep aksatıyorum:):(
bence hiç kasma ve zorlamada çocuğu.verebildiğin kadar anne sütünü vermeye çalış.çünkü ömrü boyunca artık hep yiyecek:))ama anne sütü maksimum 2 sene alacak.zaten belli bir aydan sonra eskisi gibi süt içmeyi bırakıyorlar bi fırt çekip gidiyorlar:) biliyosun benim kızım 3-4 kaşık ek gıdayı zar zor yedirirken birden kendi dengesini kurdu.şimdilik 11 ve 20 gibi öğün yiyor arlarda bol bol meyve yedirmeye çalışıyorum.demire gelince süt yüzünden bende hep aksatıyorum:):(
Ladyofwords, bizde de durum seninki gibi. Üstelik 1 ocakta 9 aylık olduk.ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim,sonrasında da ek gıdaya geçtim.mama hiç vermedim,hala da vermiyorum.oğluma sabah bişeyşer yedirmek neredeyse imkansız.resmen ağzını kilitliyor ama aynı yiyeceği öğlen yada akşam yiyebiliyor.sorunsuz yediği tek şey yoğurt...her gün 150-200 gr.yiyor.pütürlü yeme sorunu yok,parça et,tavuk,balık verince kuş gibi ağzını açıyor :) ama bugün dolu 1 kase yediği yiyeceği yarın reddedebiliyor.kısaca yemeğin ne olacağına da zamanına da beyimiz karar veriyor.ben de emzirme ve ek gıdayı dengelemek konusunda başarısız olduğumu düşünüyordum fakat oğlumun boyu 80 cm,kilosu da 10.9, doktorumun dediğine göre bütün değerlerimiz gayet iyiymiş..artık kafama takmıyorum.yemiyor mu sabah ,yemesin.her çocuk bir değil sonuçta.belki senin de sütün doyurucu geliyordur,bebeğin sabahları tok uyanıyordur.gün içinde de ara öğün olarak ( 3 kez demişsin ) süt ile doyuyordur ve de 4. öğüne gerek duymuyordur.bebeğinin boyu uzuyor ve kg kaybetmiyorsa hiç dert etme bence.bu arada et ile yoğurdu bir arada vermiyorum,1 gün yumurta 1 gün penir veriyorum.demir damlası da kullanmıyorum .

