Bunları biliyor musunuz?

nurturia soruyor: 4

Üyenin kendi isteğiyle / ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.

Bu soruyu cevapla

14 Cevap


Taita

ben de günlük veriyorum. en fazla 1 günlük, mecburi durumlarda.
ve evet mutlaka cam kap ve çelik tencere kullanmaya gayret ediyorum.


nilaylilayla

öykünün annesi evet yazdıklarının hepsini biliyorum ve uyguluyorum..

fulya çelik tencere konusunda yanlış bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum..çelik hem pişirmek hem de saklamak için uygun diye bilinir yıllardır..bakır,aliminyum ve teflon v.b kaplarda saklamak zararlı..




nilaylilayla

oğlumiçin, nitrat zaten yeşil yapraklı sebzelerde bulunur..ısıtılınca açığa çıkmaz:)

yeşil yapraklıları ıstmanın tek sakıncası, besin ve vitamin kaybına uğramalarıdır..

fulyab ve oğlumiçin tencere ve nitrat örnekleriniz doğru bilgi değil..lütfen yanlış yönledirme yapmayın..


oglumicin

henna düzeltiyorum.. "NİTRİT"

Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Zehir Danışma Merkezi, ıspanakta pişirildikten sonra bekletilmesi halinde içinde “nitrit” oluşacağını belirterek, hemen tüketilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Gıdalarla ilgili dikkat edilmesi gerekenlere de yer verilen broşüre göre, demir deposu olan ıspanak, pişirildikten sonra buzdolabında veya açıkta bekletildiğinde “zehir deposuna” dönüşebiliyor.

ayrıca size "sebzelerde nitrat akümülasyonu" adlı bilimsel makaleyi okumanızı öneririm..linki burada http://www.ekolojidergisi.com.tr/resimler/7-2.pdf


isteyen ıspanağı 3 günlük yedirsin.. yanlış yönlendirme yapmayayım cidden... :)))))))

not: maksat üzüm çalmak mı bağcıyı dövmek mi önce buna karar verilsin....




Cevaplamak için Üye ol