5. Ay ek gıdaya hazırlık

nurturia soruyor: 8

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


8 Cevap


nilsafak

Yoğurt makinası kullanmadım,küçük mama kavanozlarına aksamdan mayalıyordum,sabaha karsıda kalkıp dolaba koyuyordum,cam rende züccaciye mağazalarında bulabilirsiniz,ilk günler meyve suyuyla basladık cam rendeden gecirip ince ağız mendilinden süzerek suyunu veriyorduım meyvelerin,sonrasında sadece rende yeterli oldu,corba pişirmek için küçük boy bir çelik tencere aldım,buharlı pişiriciniz yoksa yine züccaciye magazalarında satılan bir aparat var,çelik tencerenin üstüne yerleştiriliyor onu çok kullandım


mert_mert

açıkçası şaşırdım doğum gibi hazırlık yapılıyor ek gıda için liste var:)) bende hiçbirşey almadım .bizde yoğurt çok tüketilir 2 günde bir mutlak yoğurt mayalanırdı.ben hiç ayrı bir yoğurt mayaladığımı hatırlamıyorum.yoğurdum olmadığı günlerde mutlak annemden takviye olurdu taze yoğurt.sebze çorbalarını 2 minik kavonoz şeklinde yapardım.2 gün yerdi.kavanoza sıcak koyup hemen kapatınca taze kalıyor .zaten ilk başladığınızda çok az yiyecektir .belkide yaptığınız yoğurdun 3 kaşığını.kendinizi kasmayın rahat olun.cam rende heryerde var marketde bile mevcut.bende normal rende kullandım cam rende zor geldi bana.


gokalpileseyrialem

Merhabalar; hamilelik annelik ve bebek bakımıyla ilgili kendi tecrübelerimle yazdığım bir blogum var.
Ek-katı gıdaya geçişte gerekecek malzemeleri arkadaşlar zaten kalem kalem yazmışlar. Bende bu sürece nelerle ve nasıl geçebilirsiniz ve kendiniz denemek isterseniz yoğurt mayalama yöntemimimden bahsetmek istedim.
Sevgiler
http://gokalpileseyrialem.blogspot.com/2011/02/6-aylk-bebek-gelisimi-1-kat-gdaya.html
http://gokalpileseyrialem.blogspot.com/2011/02/yogurt-nasl-mayalanr-tutmas.html


eh_iste

Ek gıdaya yeni geçmiş birisi olarak cevabım; önlük, önlük ve önlük ;)



nilsafak

eh_iste önlük kullanan bebeği olan insanlara nasıl imreniyorum bilemezsiniz:) Maşallah diyim dedim;)



eh_iste

nilsafak
Yeni gördüm yorumu, tam kullanamıyoruzda kullanmaya çalışıyoruz diyeyim =)
Hiçbir önlük türü fayda etmiyor, sonunda onada banada tulum dikecem galiba onları giycez yemek denemelerimizde =)


daco

Cam rende, buharda pişirebilmek için tencere içine konulan aparat, IKEA'dan aldığım manuel püre aleti ve yine püre yapmak için manuel sebze ezme aparatı  (çatalla çok sıkılırdım ezmekten, bunlarla daha çabuk olurdu). Başlarda kısa bir dönem rondo kullandım. 


Chicco'nun, yemek ısısını koruyan, 2 kavanozluk termik mama saklama termosu hediye gelmişti bunu tavsiye edebilirim, dışarıda olduğunuzda kendi hazırladığınız yemeği soğumadan yedirmenizi sağlıyor. Birde ısıyı uzun süre koruduğundan, yoğurdu bu termosun kaplarında, içinde bekleterek mayalıyordum.

Çukur kaşıkla yedirmek biraz zor olduğundan, düz bir kaşıkla (eski tip çay kaşığı gibi) yedirmek daha kolay. Yine Chicco'nun silikon düz kaşığı ve bebeğin kendi kendine daha kolay yemesini sağlayacak silikon yan kaşığı kullanabilirsiniz. 

Kumaş önlük hiç kullanmadım. Plastik, önünde dökülen yemeği biriktirme haznesi olan, kolayca silinebilen önlükleri tercih ettim (baby björn/e-bebek, mothercare ve IKEA'da var). Dışarıda kullanmak için aynı önlük modelinin kağıttan yapılmış, kullan-at tarzında olanları var (e-bebek, joker), çantasında hep bu önlüklerden bulundurdum. Kucağına ve yere dökülme ihtimalini azaltıyor bu tarz önlükler. Uzun kollu olanların en incesiyle bile rahat etmediğinden, eski ve küçülmüş üstleri giydiriyordum yemekten önce.



  



Cevaplamak için Üye ol