Çalışan bir anneyim.Hazır gıda yani tahıllı kaşık maması,kavanozda meyve sebze püreleri vs.yediriyormusunuz??Yoksa hiç kullanmıyormusunuz?


nec5139 soruyor: 7

kaşık mamalarını kullanmamız ne kadar doğru yada hangi sıklıkta kullanıyorsunuz?

Bu soruyu cevapla

17 Cevap


dennis

ben yedirdim, hiç de pişman olmadım. pazardan - marketten aldığım meyve sebzenin ne kadar sağlıklı olduğunu sorgulama şansım yokken kavanoz mamalarının, kaşık mamalarının daha sıkı denetlendiğini düşünüyorum. organik etiketlerinin % 90'ının doğruyu yansıtmadığını tahmin edebiliyorum bir çevre müh. olarak. organik denen veya benim anladığım tabirle organik olan gıdanın yetiştiği toprağın, suyunun ve hatta havasının dahi kesinlikle kirlenmemiş olması gerekiyor. migros veya benzeri yerlerdeki, pazarlardaki organik, kimyasalsız, doğal, vb. sıfatlar kesinlikle ikna edici değil benim için. ha onları almıyor muyum, alıyorum da. ama onları alıp tüketirken, kavanoz maması da tüketiyordum..dediğim gibi onların benim çarşıdan aldığım malzemelerden bir nebze de olsa daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. kısaca evde yapılanı da yedirdim kavanoz maması da kaşık maması da. hiç kasmadım. doktoruma danıştığımda o da onaylayıp aynı şeyleri söylemişti. hepsinin kendine göre artıları ve eksileri var. kavanoz mamalarının tadı ve çeşidinin az olması nedeniyle sanırım, bir süre sonra kızım kendiliğinden istememeye başladı.


ozgu_naz

şimdiye kadar hiç yedirmedim. raf ömrü uzun şeylerin katkısız olması yada vitamin kaybına uğramamış olması imkansız. şartlarınızı bilmiyorum tabi ama evden çıkmadan yapabilirsiniz yemeğini belki.


ZeynepYenice

bende ilk kızımda sürekli kendim yapmaya gayret gösterdim, dışarda olacağımız vakitler içinde evden çıkmadan sebze yemeğini, meyve püresini hep ufak kavanozlara koyup çıktım, gittiğim yerlerde en fazla ısıtmak sorun olduysada çevredeki cafe/rest. ısıtmalarını rica etiim. zaten ev gezmesi ise hiç sorun olmadı. uzun yolculuklarda bile bu şekilde yaptım, ha hiç mi kullanmadım hazır gıdalardan, hazırlıksız olduğum vakitlerde mecbren kullandım.
sadece en çok kullandığım hazır gıda ise yoğurttur, sütaş babymix, hala daha kızım günde 1 tane yer ondan..


mugmela

 oncelikle sunu soyleyeyim calisan bir ikiz annesi olarak. 

ne kadar cok kasarsaniz o kadar stres oluyorsunuz. cevremde yesil insan, organik kadin, dogal duskunu bilinirim. ama bir iki kere anca biskuvi yaptim kizlara. 
aylarca organik olcak die hipp bebe biskuvisi kullandim almanyadan tasidim seyahate gittigimde ama simdi eti cici bebe veriyorum cok fazla olmamakla birlikte.
hipp yulaf aldim onu herseylerine kattim kahvaltidan yogurda meyveye kdr. haftada 1-2 kavanoz hipp meyve purelerinden verdim. 
hazir yemeklerden yemediler sevmediler. ben de tadina bakinca sevmedim kullanmadim.
sebzeleri buharda pisirtip(bakicilara) pure yaptirdim, meyveler cam rende.
kendi yemegimizi vermeye 9 ay gibi basladik tuzsuz az yagli.
genelde yogurdu kendim makinada yaptim ama yoksa veya disardaysam baby mix verdim. 
hic yogurt mayalamamis tanidiklarim da var. yani kendi duzeniniz, kendi calisma yukunuz arasinda siz karar verin en guzeli . ha bu arada 7 tahilli kahvalti vs onlardan da haftada 1-2 gun cesni olsun diye verdim ama genelde bos hipp yulaf veya hipp pirinc kullandim. bir de unutmamak lazim bu cocuklar da hayatlarinda degisiklik ariyor :)


yuksel_

Ben de Mugmela'ya katılıyorum. Benim prensibim de hazır şeylerden olabildiğince uzak durup ama çok da kasmamak yönünde oldu hep. 6 ay zaten emdiği için hiç hazır mama kullanmadık, ama 8-10 ay civarı kilo alımı düştüğü için çok kısa süre evdeki çorbalarına hazır mama kattık. Yemeklerini hep evde yapmaya gayret ettik, karışık sebze çorbası yaptık, dışarı yanımızda götürdük. hazır sebze pürelerini hiç sevmedi, ve yemedi, ama meyve pürelerini yediriyorduk, bazen dışarda hayat kurtarıcı oluyordu. küçük meyveli yoğurtlardan kullandık yaklaşık 2 yaşına kadar.
Evde yoğurt mayalama işini 1 yaşına kadar yaptım sonra bıraktım. Ama mesela, tam 11 aylıkken gittiğimiz tatilde mutfaklı bir pansiyon odası tutup, yemeklerini kendimiz pişirmeye devam ettik, o 1 haftada bile dışardan yemek yedirmemeye çalıştık.

Tabii ki her çocuk farklı oluyor ama, yaklaşık 1-1,5 yaşından itibaren artık evde pişen her yemeği yiyebilir oluyorlar, yanınızda kapalı kaplarda çorba vs taşımak o kadar da zor değil.
Henüz bebeğiniz çok küçük, ihtiyaçları, doktorunun yönlendirmesi esas belirleyici olacaktır ama çok kasmayın, biraz rahat bırakın, hayat daha kolay oluyor :)


nec5139

Hazır gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak en iyisi.Ama mecbur olunan zaman aralıkları kullanılabilir.cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler...


mmmmm

biz evde cogu gidayi kendimiz hazirliyoruz. peyniri, yogurdu, sucugu, kiymayi, ekmegi hep kendim yapiyorum. disaridan islenmis gidalari hemen hemen hic almiyoruz. mumkun oldugunca organik meyve sebze, taze sut, un, siviyag, seker, tanidigimiz kasaptan et disinda pek birsey almiyoruz. bunu hem bebegim icin(emziriyorum) hem de kendi sagligimiz icin yapiyoruz. malum katki maddeleri sutle bebege hep geciyor. dolayisiyla bebegime hazir kasik mamasi vermeyi hic dusunmedim. ancak ben calismiyorum ve evime duzenli temizlikci geliyor ve butun bunlari yapacak vaktim oluyor. ayrica esim de mutfakta cok yardimci oluyor. siz calisan bir anne oldugunuzu soylediniz onun icin Allah yardimciniz olsun.




Cevaplamak için Üye ol