bebekler icin sezbe corbası

Zumrut_Mert soruyor: 2

corba icin sebzeler kaynatılsa iyimi yoksa buglayarak pişirilse


2 Cevap


sPetek

Ben genelde örneğin pirinç/bulgur vs gibileri patates havuç ve minik bi et/tavuk parçası ile kaynatıyordum.. Onların pişmesine yakın brokoli veya ıspanak gibi sebzeleri ekliordum çünkü sebzelerin vitamini ölmesin diye.

Sebzesine göre değişir.. bazı sebzeler hemen pişmiyor. Değişik değişik çorbalar yapabilirsin sebzenin pişme durumuna görede sırasıyla katarsın.

Ama sen istersen buğulayarak da pişirip sonrasında çorbasına ekleyebilirsin...


neretva

Ben sebzeleri düdüklüde buharda pişiriyorum. Sonra çorbaya katıyorum. İsterseniz haşlabilirsiniz ama havucun haşlama suyunu atın, çorbada kullanmayın. Zararlı bir madde varmış havucun haşlama suyunda, ben öyle okumuştum.

Yine çalışanlar için çorbayı bol yapıp soğur soğumaz bu iş için alınmış buzluk kaplarında derin dondurucuya atmak iyi fikir. Derin dondurucudaki çorba küplerini 1 ay içinde bitirmek lazım. Her gün taze çorba yaparsınız, ama bazen sıkışınca, dışarı giderken de bu küpleri kullanabilirsiniz.



Cevaplamak için Üye ol