Evde yoğurdunuzu nasıl ve neye yapıyorsunuz?

seres_esra soruyor: 10

slm anneler ben yoğurdumuzu bizimde yediğimiz dahil olmak üzere evde yapıyorum sorum şu çelik tencerede kaynatıp biraz ılık olunca bir kaba yoğurt koyuyorum azıcıkda süt alıp onları çırpıyorum daha sonra süte karıştırıp sarıp sarmalıyorum tadında sorun yok gayet güzel fakat çok sıkı olmuyor biraz cıvık gibi evde yoğurt yapanlar sizin nasıl oluyor nerde yapılsa yoğurt daha güzel tutar 


11 Cevap


nilsafak

ev yoğurdu zaten biraz sulu kıvamlı oluyor bu çok normal,ben evde sadece toprak tencereler kullanıyorum pişirme ,yoğurt,börek vs amaclı olarak yiyeceklerin tadı çok farklı oluyor sizede sırsız toprak güveci denemenizi öneririm


eab

Ben cam bİr kaba aktarıyorum yada bazen ısıttığım tencerede bırtakıyorum kaymaklı olması için.
Genelde tencereden ilk aldığım yoğurt katı oluyor ama sonra dağılıyor.


neretva

Çelik tencerede ısıtıp mayalıyorum, cam ve çömlek kaplara pay ediyorum. Sarıp sarmalıyorum. 4 saatte mayalanıyor genelde. Üstü açık olarak buzdolabında bir gece bekledikten sonra daha bir katılaşıyor. Ama tabii ki aldıkça suyu çıkıyor. O suyu da çorbalarda, hamurişlerinde kullanıyorum, içiyorum. Ev yoğurdu ambalajlılar gibi sert olmaz. Onlar sert olsun diye işlemden geçiyorlar. Zaten ismi lazım değil bir marka yoğurdu buzdolabında unutmuştum ve 1 ay sonra bile bozulmamıştı. Oysa ev yoğurdu biliyorsunuz ekşir, çok beklerse küflenir. Sanırım süttozu katarsanız kıvamı yoğunlaşabilir ama bence gerek yok.


nilsafak

yoğurda çelik kasık sokmamakta önemli,tahta kasıkla bir kasık alıp 1 gün bekler,ertesi gün o boşlukta biriken suyu alırsanız daha az sulanıyor


AyseTalha

Ben oglumun yoGurdunu once tencerede mayaliyor,sonrada onun icin aldigim kavanozlara paylastirip sariyorum... Ve bugune kadarda kivaminda bir sorun yasamadim..



Smryna06

Avent'in via kaplarında yapıyorum ben, plastik kaplar ısıyı daha uzun süre tutuyor ayrıca BPA yok, bu kaplarda mayaladığım yoğurdu önceden ısıtıp kapattığım fırında bekletiyorum, sonra da buzdolabında iyice kıvamlanıyor, bu arada mayalanmasını beklerken kapların ağızlarını kapatmıyorum, havlu ile örtüyorum böylece buharlaşan su yoğurdun içine geri akmıyor.


ozgu_naz

cam kasede mayalıyorum ama asla uzun uzun karıştırmam mayasını.tahta kaşık esastır biraz evet.5 saat tutuyorum dışarda sonra dolaba alıyorum.ama ısısı da çok önemli kıvamda.Bana sevgili Alev öğretti sekize kadar sayıyorum artık:)o sıcaklık hem tadını hem kıvamını iyi yapıyor


simsimm

Cam kaba bosalttiktan sonra bir posete sarin farki goreceksiniz ;)tabiki daha sonrada battaniye ve petegin uzerine tam 3.50 dk da koyu kivamli yogurt elde edebilrisiniz.


nurus



annemde,k.validem de mayaladıkları kapların ağızlarını kapakları ile kapatmıyorlar.yoğurt hava ile temas ediyor.süre dolup sardıkları örtülerden çıkarıp dolaba da kapaksız koyuyorlar.yada sıkıca kapatmadan.yoğurt tamamen soğuyunca kapatıyorlar kapaklarını..

belki biliyorsunuzdur ama yine de yazayım dedim..


gulcinozden

bende mayalıyorum ama çok güzel olduğu söylenemez.fırında mayalayanlar olduğunu duydum.fırında nasıl oluyor ? süt hangi ısıdayken,fırını kaç dereceye ayarlayıp koyuyosunuz



Cevaplamak için Üye ol