balık yediremiyorum

nilberk soruyor: 10

ben nasıl pişirirsem pişireyim balık yediremiyorum balık çeşitleri balık pişirme çeşitleri (balık köftesi,balık çorbası,sebzeli karışık fırında,ızgara,dardanel ton) yok olmuyor doktorumuz anlaşman mı var balık yiyecek diye diyor yerine şunu yesin demiyor.sütü de sadece kahvaltıda içiyor öğlen ve akşam hangi şekilde verirsen ver içimiyor (inatçı ve sanırım damak tadı belirgin)

sütün yerini peynir ve yoğurtla doldurmaya çalışıyoruz ama balığın yerini neyle dolduracağım veya balığın kokusunu ve tadını ayıramıyacağı bir tarifiniz var mı


12 Cevap


nilberk

ashes

balık yağının kokusu normalde bana ağır geliyor bu marka tadı kokusu daha mı hafif neyle karıştırıp veriyorsun ayrıca


nilberk

hulyavetuna

teşekkür ederim dediğiniz gibi görsellik  ve kendi balına iş başarmak çok önemli şu sıralar bizde

bu mercimek ve tarhana çok değişik geldi özel seçtiğiniz bir balık var mı kızartıp direk içine mi karıştırıyorsunuz?


nilberk

teşekkür ederim

tuna sahneyi canlandırınca kafamda korktu mu yada tahmin ettiğim gibi hassasmıyız seviyorsa hayvanları ya ne zor her konuda acayip dikkatli olmak lazım umarım unutur o anı ve ileride yer.

tarhana çorbasını çok seviyor berk karıştırayım bakalım umarım yer !!!


nilberk

başakçığım

makarnalı somon denedim makarnaları tek tek balığa değmeyen yerinden ayıklayıp yedi çabasını görsen karşımda bazen sanki oğlum değil de başka bir yerden gelmiş sırf benimle dalga geçmeye diye düşünüyorum :)

ya şu balık yağını neye karıştırıyorsunuz o kokuyu ve tadı ne engelliyor ???
ben çocukken hayal meyal hatırlıyorum balık yağı ile ilişkimi sevmemiştim

zaten malesef berk bana benziyor ben de çok zor yerim balığı ee ana -oğul tarhanın içinde yiyelim bakalım teşekkürler


banuo

Fırında domatesli, dal kekikli levrek bugulama deneyebilirsiniz. Domates ve kekik baligin kokusunu alacaktir. Levregi domates, dal kekik, bir miktar sogan+sarimsak ilavesiyle yagli kagida sararak pisirebilirsiniz.
Deniz levregi ve de mevsiminde domatesle daha iyi olacaktir elbet.



burcubrsn

ashes in dediği gibi carlson marka sadece omega 3, içinde ilerde birikim yapacak a ve k vitaminleri bulunmuyor.. dünya tat ödülü almış bir marka aynı zamanda..limonlu ve portakallısı var..
doktorumuz da iyi bir marka seçtiğimi böylemişti..
üzerinde hertürlü yiyeceğe katabilirsizi yazıyo..ben arada bir muhallebisine karıştırıyorum..ancak son iki kaşıkta veriyorum ..tadını alınca yüzünü ekşitiyo ama olsun sonuçta yemiş oluyo..:)

bu arada balğı bende hertürlü çorbasına katıyorum minik minik..bi de bizimki domates soslu   balık çok seviyor..kuru olmuyacak yani:)


burcubrsn

pardon geç kalmıyşım ashes açıklamış zaten:)


nilberk

arkadaşlar çok teşekkür ederim carlson u özel temin ettiğiniz bir yer var mı eczanede satıyorlar mı geçen gün bana başka bir markanın broşürünü verdiydi eczanem kış şurubu balık yağı büyüme şurubu falan içeriyordu çünkü ben önerdiğiniz süt enzimli diş macununu da bulamadım :(


burcubrsn

ashes üzerinde açtıktan 2 ay içinde tüketin  gibi bisi yazıyo..
ancak bi çoçuk doktoru tanıdığımız balık yağına bişi olmaz 2 ay kısa bi süre  dedi..bende 4-5 aydır kullanıyorum..gerçekten tadı ve kokusu aynı..
sen napıyosun? iki ayda bitmesine imkan yok çünkü..


Zelal_

Selamlar Nilberk,
Bugün denediğim bir tarifi denemeni tavsiye ederim. Öncelikle belirteyim eşim Somon balığının tadını çok sever, bense sevmeyen biriyim, oğlumuza yaptıklarımızda da bugüne kadar yeme açısından kayda değer bi başarı elde edememiştik. Biz çorbaya vs sadece ek gıdaya başladığı ilk dönemde karıştırdık, uzun süredir karıştırmıyoruz. Tadını almasını ve sevmesini arzu edenlerdenim. -her ne kadar çok ciddi bi başarı elde edememiş olsam da- Ta ki bugün ki somon balığına kadar, gık demeden yedi bizimki... Maşallah diyorum lakin bu bir ilkti... Tarifi internette bir tarife yapılan yorumda buldum, lafı yeterince uzattım. Tarif şu şekilde;
- Somon balığını derin bir fırın kabına koyuyorsunuz, ben borcam tercih ettim. Dondurulmamış somon balığı kullandım.
- Üzerine az miktarda tuz ekliyorsunuz, ben deniz tuzu kullandım.
- Az miktarda tereyağı koydum.
- Balığın üzerini örtecek şekilde süt koyuyorsunuz.
- Isıtılmış fırında önce yüksek derecede, sonra düşük derecede toplam yarım saat kadar pişiriyorsunuz. Çatalla bakıp süreyi kendiniz belirlemeniz daha iyi kanımca.
Hepsi bu...
Ben bile yedim. Belki somonun tadını sevmeyen başkaları için de işe yarar dedim...



Cevaplamak için Üye ol