Zararlı yiyecekler listesi

Umutun_annesi soruyor: 10



50 Cevap


zeynepvedemir

Merhaba,
Hem bir anne hem de gida muhendisi olarak, oglumun yememesini istedigim gidalar asagidaki gibi:
- Salam, sosis, sucuk
- Cips
- Jelibon
- Dolgulu, kremali biskuvi, gofret
- Hazir corba, bulyon
- Gazli icecek
- 100% olmayan meyve sulari


burcaksahin

Yazacak pek bir şey kalmamış sanırım!


Gamze meyve aromalı maden suyu demişşsin ya, eğer içecekseniz ve tüketecekseniz de mışır şurubundan yani fruktozdan yapılmayanını tercih ediniz. Mesela benim bildiğim meyveli maden suyu firmalarından bir tek Kınık "Konya Sıvı Şeker" kullanıyor.


GulcanDeniz

En'lerim:

-fıstık ve fıstık ezmesi (gerçi bunun için 5 olan yaş sınırını geçtik artık, verebilirim yani:P)
-tavuk (hormon ve antibiyotik sebebiyle)
-margarin
-bonibon jelibon başta olmak üzere bu tip hazır abur cuburlar
-cips
-hazır çorba, puding vd.
-gazlı, boyalı içecekler
-şeker (3 yaşından sonra arada kaçamaklar yapar olduk)
-sosis (bu grupta en berbatı sosismiş. Bir haber için gittiğim ticaret odasının gıda grubundaki üyeleriyle sohbetimizde, bizlerin de asla sosis yemememizi söylemişlerdi. "İçinde etten başka herşey var"  demişlerdi)


FeyzaZ

Tek tek okuyamadım ama etiketinde şeker yazıp parantez içinde glikoz şurubu, meyve şurubu, glikoz/fruktoz şurubu yazan tüm yiyecekler ve içecekler. Bunların hepsi mısır şurubundan elde ediliyor ve vücuda çok zararlı. Etiketlere çok dikkat etmeli


basakanne

konsantre limon suyu,hazır salçalar(çok sağlıksız domateslerden yapılıor çürük çarık, yıkanmadan direk makinalara giriyor)



yaprak

mısır gevreği


bitos

Ne yazıkki Nutella... Bir de nesquik tarzı karışımlar...


ilknurarda

mısır konservesi, hazır tursular, soslar, toz halinde satılan puding, jöle, tatlı türevleri, hazır çorba ve bulyonlar, hazır receller, markette satılan ballar, her türlü meyveli süt ve yogurt türevleri, jöleli şeker ve türevleri, ekmek, şarküteri ürünleri, nutella



cuckan

merhaba,
benim de kızımın fındık'a alerjisi var. (Fındık saf olarak ne kadaryararlıysa da veremiyoruz). Ancak hazır gıdaların çoğunun içinde fındık yağı kullanılabiliyor. Bu sebeple en başta yazıldığı gibi hazır, paketli kek ve türevi ürünlerin verilmesi doğru olmayabilir. Bazılarına o iz miktardaki yağ bile dokunabilir zaten hazır gıdalardaki katkı maddeleri de işin apayrı itici boyutu....

Bu arada fındık yağı zeytinyağından daha yüksek yanma derecesine sahip bir yağdır ve kızartmalar için maliyet nedeniyle bunun kullanılması sağlığa zararlı değildir. İllaki kızartmalı bir yiyecek hazırlanacaksa fındık yağından ve geri kalan herşey zeytinyağından yapılması önerilebilir belki.(Ki neden kızartma yedirilsin çocuklara bilemiyorum, herşeyi - patates-kabak-havuç vb fırında yapıyoruz, 10 numara oluyor)
yazılanlar için teşekkürler, hemen hepsini kaydettim.Ben de anaokulumuza ileteceğim.
sevgiler,


benjamin2010

Mevsimi olmayan meyve sebzeler de faydadan cok zarar verir.



Cevaplamak için Üye ol