Zararlı yiyecekler listesi

Umutun_annesi soruyor: 10



50 Cevap


firavun

ilk nedeni gdo,emin olduğum mısır yok maalesef..ikinci sebep de çook uzun zamandır sinemada patlamış mısır yiyen RA'nın bir arkadaşının boğazına yapıştı biz yanındayken,çok zor dakikalar yaşadık..artık emin olduğum mısır bulsam bile verir miyim bilmiyorum.

evde yapılacak o kadar çok şey var,mısır da olmayıversin diyorum korkulu rüya görmektense.


ipekkusgoz

avnininsine_si 'nin bakış açısından düşününce ıspanak ve semizotu da dikkat edilmesi gerekenler listesinde olmalı.

Ayrıca köftelerde soya kullanılmamalı ya a kullanılmadığından emin olunmalı. Soyanın zararlı olduğunu düşündüğümden değil ama hem GDO riski çok yüksek,hatta gdo'suzu yok gibi bir şey, hem de alerjen olması sebebiyle dikkat edilmeli diye düşünüyorum.


mert_mert

listeye bak ooo biz yiyoru yani çoğu şeyi...birisi hayrına listeye el atıp sıra yapsa ne hayra geçer ama yiyecek birşey kalmadı..ekmek bile ruşeynli olması gerekiyormuş yada tam buğday..


Zeynep12

Simit tamam iyi bisey degildirde gercekten o kadar kötü mü ? :(


ipekkusgoz

Tamamen tahmin yürüterek smitten pekmeze geldi konu ama pekmez üretilirken maruz kaldığı sıcaklık kontrollü bir sıcaklıktır muhtemelen. Yani yapıldığı kazanların ya da makinaların her neyse sıcaklığı sabitlenip o sıcaklık üzerine çıkılmadan işlem tamamlanır ama onun dışında evde ,fırında vs pekmezin maruz kaldığı sıcaklık kontrol edilemediği ve belli bir derecenin üzerine çıkarsa müdahale edilmediği için HMF oluşuyor olabilir.



CokBilmis

Pekmeze neden kafa takıldı bu kadar ben de anlamıyorum.

Bir kere pekmez dediğimiz şey kaynamış üzüm ya da dut.

Diyelim kazanda kaynatılıyor. Normal odun veya kömür ateşinde kaynatılan bir yiyeceğin maruz kaldığı ısı en fazla kaç olabilir? 200 dereceye çıkabilir mi kömür ateşi üzerine oturtulan tencerenin içindeki gıda?

Ancak özel tasarım makineler yükske ısıya çıkabiliyorlar, onlar da UHT işlemi için kullanılıyorlar.

Ha, 100 derece ateşte ama uzun süreli kaynatmak mı sorun yaratıyor deniliyor?

O konuda da yapılmış bir araştırma var mı acaba? Yani pekmez içindeki kanserojen maddelerin uzun süreli ve yüksek ısıda pişmekten kaynaklandığı ispatlanmış mı yoksa sadece bazı pekmezlerden numune alıp içinde kanserojen madde var, mı denmiş?

Yüzyıllardır yenen yiyeceklere dil uzatıldığında bana hiç inandırıcı gelmiyor. Yumurtaya kolestrol yapar diyip, yenmesini yasaklamışlardı. Şimdi kolestrolu olanlar yumurta yesin diyorlar. Hakeze ceviz de aynı. Meğer cevizin içindeki kolestrol aslında sağlıklı kolestrolmüş de yeni fark ettiler bunu.

Ben paketlenmiş ürün yemem, geriye kalan her şeyi de yerim.


CokBilmis

Aklıma geldi: ŞU anda Kaş'ta yaşıyorum. Birisi vefat ediyor, "Kaç yaşındaydı?" diye soruyorum "95" diyorlar. 80'den aşağı ölen yok maaşallah.

Susam ve üzüm fazla burda. Galon galon tahin pekmez satılıyor pazarda her hafta. Adamlar kendi bahçelerinde pekmez pişirip, susamdan tahin yapıp, hem yiyip hem de satıyorlar.


ipekkusgoz

pekmeze nereden geldik söyleyeyim mi çokbilmiş.Bir arkadaş simit zararlı dedi,diğer bir arkadaş acaba niye zararlı ki dedi, sonra başka bir arkadaş acaba üzerine sürülen pekmezden mi zararlı olduğu düşünülüyor dedi. Ben de pekmezin ısıtılmasının şu açıdan zararlı olduğu düşünülüyor olabilir diye bu konuda bildiğimi yazdım.Pekmeze bir takılmışlık yok yani,yiyen yer yemeyen yemez. Konu aslında simitte takılı kaldı.


benjamin2010

Derin deniz balıkları da kirlilik yönünden bakıldığında zararlı bence.


ipekkusgoz

Son mesajımı biraz dar bir zamanda yazmıştım.Şimdi tekrar okuyunca biraz eksik ve havada bırakmışım. İsteyen yer istemeyen yemez demişim ya ben oğluma yediriyorum pekmez. Bir ara keçiboynuzu pekmezi veriyordum (hamileyken ben de yiyordum) bir süre yemiş sonra bırakmıştı. Kısa bir süre önce denizv'nin tavsiyesiyle karadut pekmezine niyetlendim bu sefer. Bir sürü para verip aldım. Eve pekmez sokmuyor değilim yani. Ama kekde, kurabiyede şunda bunda kullanmıyorum. Pekmezi pekmez olarak,pekmez olduğu için tüketiyorum.



Cevaplamak için Üye ol