balığı nasıl yedirmeliyim?

brcozt soruyor: 10

8 aylık bebeğim için balığa başlamayı düşünüyorum. ancak sadece haftasonları taze pişirebilirim. pişirmiş olarak dondurucuya atsam ve küçük parçalar halinde hafta içi de versem diyorum. ama dondurulmuş gıda içime de sinmiyor. siz nasıl veriyorsunuz balığı?


17 Cevap


polen

taze taze vermek en iyisi.
fırında yapıyorum bazen.bazen de buğulama.akşamdan kalan balıktan ertesi gün çorba yapıyorum.pişmiş balığı bekletince hem besin değeri düşer,hem de lezzeti azalır.


pepecura

Merhaba,biz ikea dan somon alıyoruz..Dondurucudan pisirmeden 2 saat once kucuk bir parca kesip cikariyorum,eriyince de corbasına koyuyorum.Donmus gıdalarda soguk zincirin kırılmamıs olması cok onemli.Bu konuda da birtek ikea ya guvenebiliyoruz ki dr umuzda bunu tavsiye etti.bundan baska besin degeri  yuksek olan sardalya var.

7 aydan itibaren haftanin iki gunu beyaz ,iki gunu kırmızı et gunde bir ogun mutlaka verilmeli diye biliyorum.


CokBilmis

Haftada 1 defa balık yemesi yeterli zaten.

Taze verin, dondurmakla uğraşmayın boşuna.


evren

bu aylarda özellikle Karadeniz'de yetişen somon verebilirsiniz. Ben bir tanesini dilimletip donduruya atıyordum sonra da istediğim zaman hemen teflon tavada bir kapak kapatıp altı üstü kızarana kadar pişiriyordum. bir yaşından sonra da balığın her türlü pişirilmişini vermeye başladım.
özellikle uskumru, kefal gibi dip balıklarından vermemelisiniz çünkü bunlarda civa oranı yüksek oluyor.
Yağ oranı yüksek somon, palamut gibi balıklar hem faydalı hem de az kılçıklı olduğu için riski az. Ama hamsi de iyidir.


CokBilmis

Kesin bir bilgim olmadan tamamen sallama usulü konuşuyorum şu an, kafanıza yatmazsa kaale almayın söylediklerimi :)

Karadeniz, dip akıntısı olmadığı için üstü temiz, derinleri pis bir denizdir (diye biliyorum). Somon balığı da dipte yetişen bir balıktır. Bu nedenle mümkünse Karadeniz'de yetişen somon yemem ben.

Zaten balıkçıdaki en ucuz balıklardan biri Karadeniz somonu, iyice huylanıyorum bu durumdan. Hani "Ucuz etin yahnisi" hesabı :)



emp

ağır metal atıkları nedeniyle dip balıklarını tavsiye etmiyorlar. fazla detaylı bilmiyorum ama yüzey balıklarını tercih edin diyorlar. palamut balığında bulunan siyah etin çocukların boyunu uzattığını söylüyorlar.

levrek ve çipura alırken dikkatli olmalı. çünkü bunlar üretim balığı oluyor çoğunlukla.balıkçılar çiftlik levreği dememek için kaya levreği diyor, bir şekilde yanıltıyor tüketiciyi. zaten tadı da deniz levreği gibi yağlı (lezzetli). çünkü çiftlik balıkları yemler nedeniyle oldukça yağlı.

dondurulmuş balık besin değerini kaybeder mi bilmiyorum ama lezzeti değişiyor. mümkün olduğunca taze günlük tüketmeli.ve bulunduğumuz yörenin balıklarını tercih etmeli(ithal yerine).
biz akdenizin balıkları  lagos, orfoz, sinarit, istira, mercan, fangri,karagöz, dülger vb. çok seviyoruz.


CokBilmis


yeni başlayacak bebekler içinde DİL balığı öneririm. Çok nötr bir tadı olduğundan her yemeğe katılabiliyor.Balığa


emp

çevremdeki çocukların en sevdiği balık dil balığı:)


brcozt

somon fileto aldım. paketli ürün ve son kullanma tarihine 2 hafta var. bu durumda bir gün hafta sonu bir gün de haftaiçi verebilirim hem de dondurmadan..




damla24

iglo alaska mezgiti alıyorum ben. bebekler için çok iyi oluyor. 6 parça halinde satılıyor kutusunda. her çorbasına 1 parça atıyorum. iglonun sitesine de bakabilirsniz.



Cevaplamak için Üye ol