balığı nasıl yedirmeliyim?

brcozt soruyor: 7

8 aylık bebeğim için balığa başlamayı düşünüyorum. ancak sadece haftasonları taze pişirebilirim. pişirmiş olarak dondurucuya atsam ve küçük parçalar halinde hafta içi de versem diyorum. ama dondurulmuş gıda içime de sinmiyor. siz nasıl veriyorsunuz balığı?


17 Cevap


silky

Biz ailece balıgı cok severek ve cok sık yeriz. Kızım icin balıga doktorumuz 8. ayda baslatmistı. Ancak kızım balıgı en bastan beri yemiyor. Ne denediysek basarılı olamadık. Aslında herseyi yiyen bir bebek, fakat sebze corbalarında bile balıgın tadını alıyor ve yemiyor. Duumu doktorumuza anlattıgımızda bize iglo nun alaska mezgitini onerdi. Kokusunu ve tadını sebzelerde almyacagını soyledi. Dondurulmus gıdaya bende sıcak bakmıyorum, fakat doktor iglo yu guvenle verebilecegimizi belirtmisti. (normalde hic bir urun icin marka ismi vermeyen bir doktordur) Balık suruplarından daha saglıklı oldukları kesin demisti. Simdi haftada 1 kere sebze corbalarına koyuyoruz,hic anlamadan yiyor. En azından balıkta bulunan vitaminleri aliyor diye seviniyorum.
Evet, hazır gıdalar genelde tuketilmemeli, ama bebege zararının olmadıgı durumlarda bu konuda cok da katı olunmamalı diye dusunuyorum.


brcozt

omega 3 açısından norveç somonu öneriyor doktorlar. norveç somonu da fileto şeklinde satılıyor marketlerde. dondurulmuş vermek benim de içime sinmiyor. dondurulmuş değil zaten.


_anthemis_

norveç somonu alıp oğluma uygun porsiyonlar halinde ayırıp buzluğa atıyorum, sonra ya buharda pişirip ya da ufak bir defne yaprağıyla haşlayıp yediriyorum, zaten çok çabuk pişiyor..tarhana çorbasının içinde yemeyi seviyor..haftada iki kere yedirmeye çalışıyorum..tabi ki taze balık yedirmek en güzeli ama maalesef herkes deniz kenarında yaşamıyor ya da şehrinde pek düzgün balık bulunmuyor, o zaman da hiç yedirmemektense buzluktan yedirmek iyidir bence



Sanemm

Somon veriyorum, zaten dondurucuda bekletilip tezgahlara çıkan bir balık olduğundan taze somon verme durumu olmuyor. Aldığımız somon bile dondurulmuş somon.

Somonu dilimleyip çiğ olarak dondurucuda saklıyorum. Dondurulmuş halde buhar tenceresine direk koyup 10. dak. buharda pişiriyorum. Listemdeki diğer balıklar dil balığı, çupra ama şimdilik sadece somon veriyorum haftada bir defa...


ema

Sadece somon veriyorum.Bir karadenzili olarak taze balıktan anlıyorum ama taze balık olan tezgah sayısı oldukça az.Somonda eğer yerli somon alıcaksanız (anabalık diyede geçiyor)belki dondurulmamış olabilir.

Şahsen ben biraz alıp yiyeceği miktardaki parçalara ayırıp derin dondurucuya atıyorum.Çorbalarına katıyorum zaten çabuk pişiyor.


mona_roza

bende biz yediğimizde az az verdim küçük bi parça yedi haftada bir yiyoruz zaten o da yeterli olur die düşünüyorum bize bile haftada bir yada iki diolar zaten. dondormak doğru gelmiyor bana doktorda pek doğru bulmuyor dondurmayı


yesimdem

Dil balığı,akya,somon,sardalya oğlumun favorileri.Evde buğulama,fırınlama şeklinde yapıyorum.Halka kesilmiş kuru soğan ve elma dilimi patatesle süsleyip,afiyetle yediriyorum.Çok şanslı olduğumu düşünüyorum,balığı aşırı seven bir oğlum var.Fırında pişirirken,başında bekleme krizleri yaşıyor:)Ben 10 aylıkken bile ,haftada 2 gün veriyordum.Bu sebeple de balık yağı gibi takviyelere hiç ihtiyaç duymadık, kullanmadık.Taze almak tabi en sağlıklısı. 




Cevaplamak için Üye ol