Biraz alakasız ama bir bilen var mıdır??

happypipek soruyor: 3

Ekmeği evde kendim yapıyorum. Mayasız. Fırında. Çörek otu katıyordum içine bu sefer ayçekirdeği koydum. Bir güzel pişti. Ancak sabah ekmeğin içini açınca çekirdekler simsiyah olmuş ve sanki ekmeğe boyası geçmiş gibiydi. Yani çekirdeği alınca altı kapkara küf gibi iz bırakmış. Neden olabilir?? Bu ekmekler yenir mi?? Şimdiden tesekkurler...


3 Cevap


happypipek

yanık değil. denemek için iç çekirdekleri tavada kavurduk. kömürleşmedi. normal kavruldu. zaten ekmeğin içindeki yanık gibi değilde olduğu yeri boyamış gibi görünüyor. acaba unla karbonatla falan karışıncamı o hale geldi? tesekkur ederim:)


kedidirkedi

ayçekirdegi ekmekle temas edince temas ettiği yer kararıyor biraz ama öyle siyah da degil yani, hafif bir renk degişikligi normal


nilsafak

kedidirkedi+1 cekirdeğin yağlı olmasıyla ilgili olabilir diye düşünüyorum ben



Cevaplamak için Üye ol