yastık konusu

02/21/2010 11:14:00
rabbit 3,5Y soruyor:

merhaba, cocuklarınız uyurken yastık kullanıyormu, biz kullanmıyorduk ancak dün gittiğim anne-cocuk fuarında cok kafam karıstı, yastıksız uyumanın boyun açısından cok zararı oldugu soylendı. Bu konuda bilgisi olan varmı.

Bütün Hayvancıklar Odalarına!Bebeğiniz bu harika şekil ve renk sınıflandırma oyuncağı ile el-göz koordinasyonunu ve ince el becerilerini geliştirecek, renk ve şekil eşleştirmeyi öğrenecek.Her hayva...

02/21/2010 14:52:00

Bununla ilgili bir bilgim yok ama benim oğlumda yastık kullanmıyor yüzükoyun yatmayı seviyor.Yastığa yatırdım mı direk fırlatıp atıyor.Doğduğundan beri hiç kullanmadı inşallah bir zararı yoktur.

02/21/2010 19:56:00

Benim bildiğim kadarıyla yastık iki yaşından itibaren önerilen bir şey. Biz henüz kullanmıyoruz ama benim kızım yastıkla yatmak ihtiyacını artık hissediyoruz. Birlikte uyurken benim yastığıma kafasını koymaya çalışıyor mesela:=)

Yüksek yastıkla uyumanın çovuğun boynuna ve omurgasına zarar var. Yetişkinler için de geçerli bu. Alçak bir yastıkla uyumak tavsiye edilir hep.

02/21/2010 21:42:00

Yastıklardan sakınmakla ilgili pekçok şey okudum ama kullanılmazsa zararlı olduğuna dair ilk kez duyuyorum. Yine de şöyle bir hızlıca araştırayım dedim:

http://www.babycenter.com/404_when-can-my-child-sleep-with-a-pillow_7533.bc

Özeti (pediyatrik uyku uzmanı çocuğum için yastık kullanmalı mıyım, evetse ne zaman sorusunu
yanıtlamış):

"Genelde uyku setleri ile birlikte satılmakla birlikte, 2 yaş altında boğulma tehlikesi yarattığı için yastık kullanılmamalıdır.

Aslında daha büyük çocukların da yastığa ihtiyacı yoktur. Yetişkinler onların yastıksız rahatsız olduklarını düşünürler ama aslında öyle değildir.

Çocuğu yastıkla tanıştırmak için genç yatağına geçmesini bekleyin. İlle de beşikte yastık kullanacaksanız küçük bir şey seçin ve yumuşak içine gömülünen kuş tüyü yastıklardan kullanmayın."

demiş.

Bana biraz ticari geldi ama isterseniz yine de doktorunuza sorun.

02/22/2010 08:55:00

Yiğit ince ve yün bir yastık kullanmaya 2 ay önce tam 13 aylık başladı, aslında bizim yastık ile tanışmamız ihtiyaçtan oldu, çünkü uyuyabilmek için sürekli kafasını yatağın kenarına sıkıştırıyor ya da yanağına bir şeyler dayamaya çalışıyordu. Yastık onun bu ihtiyaçlarına çözüm oldu. Yüksek olmadığı için çok rahat ediyor ve benimde okuduğum kaynaklar çok ince bir yastığın 1 yaş sonrası kullanılabileceğini soyluyor ama mecbur tutmuyor, yani kullanmamanın bir zararı yok. Benim kanım bebekler ihtiyacı olanı zaten bize bir şekilde anlatıyor. yastık gerekli olduğunda sizde bunu fark edeceksiniz zaten.


02/22/2010 11:03:00

tüm cevaplar için çok teşekkür ederim doktorumuza da sordum herhangi bir sakıncası yok dedi insanlar ürünlerini satmak için annelerin içine kurt düşürmeyi çok iyi beceriyorlar :((

02/22/2010 12:06:00

BORA 1 YAŞINDA BAŞLADI YASTIK KULLANMAYA

Benzer Sorular


Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.