şeker hamuru

ekim_ soruyor: 10

Evde oğluma kendim  sunumu güzel kurabiyeler yapmak istiyorum.güzel kurabiye kalıpları aldım( ev,araba, bebek vs) üzerlerini de şeker hamurundan süslemelerle tamamlamak istiyorum..

şeker hamuru yapan,tarifini bilen veya hhb.den satın alan var mı? varsa ne gibi önerileriniz olur bana..

Katılımlarınız için şimdiden teşekkürler.Sevgiler..


11 Cevap


hulya_Oyku

Burayı takip edeceğim Ülkü...Bende öğreneyim Öykü için deneyeceğim...Teşekkürler aklıma getirdiğin için..:)



ra_she_de

bende bir kurabiye tarifi var çok güzel oluyor şeker hamuru ile bende oğlumun d.günü için yapmıştım tarifi size özelden mesaj atabilirim


ekim_

çok sevinirim,bekliyorum.


ra_she_de

gönderdim :)



NuPe

Genellikle denediğim şeker hamuru kurabiyeler kabarıyor ve süslemek zor oluyor eğer tarifin şişmeyen kabarmayan kurabiyeler ise bende tarifini rica edebilir miyim?


ediluj

gecen haftalarda izmirde şeker hamuru ile kurabiye yapma kursuna gittim.Hersey ufaklıklar için:))Tarifler internettede var,örnek kurabiye şekilleride yaratıcılığına kalmış..Süslemek için daha kolay Dr.Oetker süsleme glazürü kullanabilirsin (marketlerde satılıyor)
Kurabiye tarifi:
500 gr un,300 gr margarin,200 gr pudra şekeri,2adet yumurta,1adet vanilya
Yapılışı: pudra şekeri,yumurta,margarin mixer ile karıştırılır,unun yarısı eklenir karıştırılır sonrasında hamur diğer yarısı(unun)yogurulur.İsteğe göre çikolata,zencefil,tarçın eklenebilir.20 dk kadar hamur bekletilir,merdane yardımıyla açılır şekillendirilip,yaglı kağıt üzerinde 175C 20-15 dk fırına atılır.
püf nokta: Merdaneyle çok kalın bırakılırsa kurabiyeler kabarıyor,birde hamura su değmeyecek kurabiye yapısı bozuluyor,yağ %50 tereyagı%50 margarin şeklinde olursa daha çıtır olurmuş;
 Kurabiye fırından çıkar çıkmaz çubuk(tahta çöpşiş olabilir)takılarak çubuklu kurabiye yapılabilir

Şeker Hamuru:
165 gr glikoz,850-900 gr pudra şekeri(ince çekilmişi makul),60 ml su,3 tatlı kaşığı toz jelatin,3 tatlı kaşığı gliserin,1 çay kaşığı vanilya,0.5 çay kaşığı tylose-c( aktarda veya internetten malzemeler bulunabiliyor)
 
su kaba alınıyor,3 kaşık jelatin serpiştiriliyor(sonrasında katılaşıyor).sonrasında benvari usulu ocakta eritiliyor uzerine glikoz ekleniyor,sonrasında glikoz malzeme eriyince ocaktan alınır pudra sekerinin yarısı mixer yardımıyla karışıma eklenir sonrasında pudra sekerinin diğer yarısı ile hamur yogurulur.Buzdolabı poşetine konur ama öncesinde yapışmasın diye mıısr nişastası ile torba az miktarda unlanır.yarım saat beklettikten isteğe göre gıda boyaları ile renklendirilip merdane ile açılır(gıda boyalarının sıvı olanı tercih ediliyor,ama tozlada oluyor)

püf nokta: şeker hamuru hava almayacak şekilde buzdolabı posetinde oda sıcaklığında saklanabilir.buzdolabında sekerlenebiliyormuş. seker hamuru kurabiyeye resim fırçası ile az su ile arkası ıslatılıp hamura yapıştırılıyor.

Bu konuda malzeme ve tarifler birçok sitede mevcut.örnek
butikpastaekipmanları@blogspot.com,, www.pastamalzemeleri.com,,


ra_she_de

benim tarifim şu şekilde eğer kalın açmazsanız kabarmıyor
çok da lezzetli bir kurabiye oluyor

1 yumurta
150 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)
1 su bardağı un
1 çay bardağ mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat (silme)
limon kabuğu rendesi

1/2 su bardağı badem tozu
hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası



Hamuru tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurdum.
Ele yapışmayan bir kıvam alınca tezgaha bir miktar un serpip merdane ile açtım.
Çeşitli kurabiye kalıpları ile kestikten sonra yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif renk değiştirene kadar pişirdim.


ekim_

lezzetli tarifleriniz için teşekkürler arkadaşlar:)



NuPe

Hemen denemeliyim ben biraz kalın açıyorum sanırım ince açınca tepsiye almakta zorlanıyorum ama dikkat edicem,çok teşekkürler...



Cevaplamak için Üye ol