pekmez

adilcan soruyor: 10

doktorumuz her sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı pekmez yesin dedi peki ama dut mu üzüm mü siz ne veriyorsunuz


11 Cevap


aytude

ben aynı soruyu sordum doktoruma, farketmez ama harnup (keçiboynuzu) pekmezi en fazla kan yapıcı özelliğe sahip olanıymış. Elimdeki üzüm pekmezi bitsin, harnup pekmezi ile hazırlayacağım kahvaltısını.


adilcan

bende o pekmezden var hamileyken yemem için eşim almıştı acaip kokuyor ben sevmedim ve yiyemedim ben herşeyi yemeden önce koklarım da :) şimdi de kötü kokan şeyi oğluma veremiyorum :)


burcaksahin

ben üzüm pekmezi veriyorum. keçiboynuzu pekmezi aklıma gelmedi. Ama üzüm pekmezinin oğluma yeterli olduğuna inanıyorum.
doktoruna danışarak veya danışmadan bebeğin için kararı sen ver. bebeğiniz için hangisine karar verirseniz verin, bilinki ikisi de çok faydalı.
keçiboynuzu kararı çıkarsa kokuya katlanacaksınız, başka çaremiz yok :) sizinde gülümsediğiniz gibi, annelikte karşılaşılan fedakarlıklar yanında kokunun lafi bile olmaz :))


lugesya

harnup pekmezi veriyorum - her sabah aç karnına 2 tatlı kaşığı.


EmineKartal

pancar pekmezi de verebilirsiniz. çok lezzetli, hiç kokusuz ve harika bir tadi vardir. Beyza bal yemeye baslamadan önce istisnasiz her gün pancar pekmezi yedi. simdi balla yapiyor kahvaltisini, yeni mahsul pancar pekmezleri ekimde ancak ulasir elimize o zamana kadar son kalan arilarin yaptigi son ballardan yiyor Beyzacim.bal stogumuz az gelirse ekime kadar, anneannesinin yaptigi tazecik kizilcik marmelatiyla tatlandiracak agzini kuzucuk.



meycan

Dut pekmezi kullandım hep.


keremseda

bende kecıboynuzu pekmezı kullanıyorum,ıstah actıgı,kılo yaptıgı,kan yaptıgı söylenıyo,kıloda etkısı olmadı ama ıstah sankı daha ıyı gıbı..


kader_eymen

tüm çeşitlerini kullandım pekmezin süt ürünleri ile etkileşimine de dikkat ederek ama yinede 17 aydan beri demir bağlama düzeyimiz düşük çıkıyor, ve sabah akşam damlaya dönüyoruz....pekmez yanısıra öğünlerinden birine kuşburnu marmelatı eklemenizi öneririm, ekbesine başladığımız günden beri mutlaka günde 1-2 kaşık kuşburnu marmelatı + 1 kaşık ezilmiş ceviz mutlaka  yiyoruz ve ciddi bir hastalanmamız hiç olmadı, ben kuşburnu marmelatına bağlıyorum...


ozguranne

Dut, üzüm ve keçiboynuzu verdim. Hepsini de severek yedi. Ben pekmezin hiç bir türünü yiyemediğim için hayret ve sevinçle karşıladım bu durumu. Bence iki çeşit alın dönüşümlü verin. (Özgürlük parkında organik pekmezler satılıyor çarşambaları.)


burcuakalin

Burada ufak bir bilgi verme ihtiyacı hissettim. Açık kazanlarda yapılan pekmezler, yüksek sıcaklıkta ve ısıda Maillard reaksiyonuyla HMF (hidroksimetilfurfural) isimli bir bileşik oluşturur. Ki bu da toksik ve kanserojen bir maddedir. Bu yüzden ben köylerde ya da açık kazanlarda kaynatılarak yapılan pekmezleri değil de fabrikasyon ürünü olan pekmezleri kullanıyorum. Bilginize..



Cevaplamak için Üye ol