Sebze çorbasını nasıl saklıyorsunuz?

yanal soruyor: 8

kızıma sebze çorbasını en fazla 3 öğün yediriyorum.ama içeriği öyle zengin oluyor ki kalanını ya döküyorum yada kendimize yaptığım çorbaya döküyorum.kalanı derin dondurucuya koyduğumda besin değeri azalır mı?siz nasıl yapıyorsunuz?


8 Cevap


ozgu_naz

bizim yemeklerimize geçtiği halde tek öğün veriyorum ben aynı yemeği.zaten sadece öğlen öğününde ana yemek var  bizim. taze taze yapmanızı öneririm ben.


polen

taze yapmak en sağlıklısı.vitaminler kolay bozulabiliyor.


emelege

ben hergün taze taze yediriyorum..2.çok nadir yemiştir..

zaten 3 öğün yediriyormuşsunuz, ölçüyü azaltın madem dökmek zorunda kalmayın..vitamini kalmaz dondurucu..tabi benim fikrim..

 


ritalar

3. gün çorbadan pek hayır gelmez diye düşünüyorum. ve sebze çorbasını dondurmak aklıma hiç gelmedi bile. tadı cok değişiyor pişmiş sebzeler dondurulunca.



yanal

teşekkürler...



kedidirkedi

Ben pişirdikten sonra sıcakken küçük cam kavanozlara koyup, agzını kapatıp, derin dondurucuya atıyordum. Böylece kapaklar vakumlanmış oluyordu. İhtiyacım oldugu zaman da, dolaptan çıkarıp, ısıtıp yediriyordum. Sonuçta dondurulmuş gıdalar besin değerleri bozulmdan muhafaza ediliyor.


CokBilmis

Bir noktayı gözden kaçırmayın millet: Kendi yaptığınız sebze çorbasını dondurursanız, dışarı çıktığınızda hazır gıda vermeniz gereken yerlerde kendi çorbanızı yedirebilirsiniz.

Zorda kalınca hazır kavanoz maması kullanacağınıza, kedidirkedi'nin dediği şekilde vakumlanmış (bir nevi konservelenmiş) kendi hazırladığınız çorbayı yanınıza almanız daha keyifli olabilir.


CokBilmis

Biz ailecek gezmeye meraklıyız. Sabah çıkar, akşam eve geliriz. Hatta haftasonları kaçar 3-4 gün dolaşırız sağda solda arabayla. Kızım küçükken de böyleydi. Bu durumda yanımda yemek bulunması gerekiyor sürekli. Donmuş ev yemeği, araç içi buzdolabı, termal çantalar (en iyileri de sür sağma makinelerinin çantaları oluyor) çok işe yarıyor.


Cevaplamak için Üye ol