Aşure

0

1 paket aşurelik buğday
Yarım paket nohut
Yarım paket fasulye
400 gr fındık
400 gr çiğ badem
400 gr tuzsuz fıstık
1 pk kuru kayısı
300 gr üzüm
Yarım paket incir
3 elma
3 portakal kabuğu

Aşurelik, nohut ve fasulye 1 gece önceden ıslatılır. Ertesi gün nohut-fasulye haşlanır.
Tüm malzemeler süzüldükten sonra tencereye önce buğday tencereye konup üstüne sıcak su eklenip ocağa alınır. Kısıt ateşte az yumuşayınca nohut ve fasulye atılır. Kısıt ateşte sıcak su eklene eklene pişmeye bırakılır.
Diğer tarafla önce kayısılar doğranarak 10 dk haşlanır, ardından portakal kabuğu, elma, kuru üzüm, incir hepsi aynı şekilde 10 dk ayrı ayrı haşlanarak suyu süzülüp aşureye koyulur. ( incir özellikle haşlanıp süzülmesi gerek ki aşureye konulunca karartmasın)
En son çerezler eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Birazdaha kaynayınca altı kapatılır. 




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol