beze

2

senelerdir yaparım ama en son denemelerim sonucunda pastanedekiler gibi yapmayı başardım. önce tarifi vereyim sonra en önemli püf noktalarını yazacağım.

 2 adet yumurta beyazı

2 çay bardağı şeker

bir cimdik tuz

önce yumurta akları bir cimdik tuzla köpürünceye kadar mikserle derin bir kapta karıştırılır (kap nekedar derin uzun, o kadar iyi), traj köpüğü kıvamına gelene kadar karıştır, yani 5-10 dk sürüyor. sonra yavaş yavaş şekeri ekleyip karştırmaya devam edin ve kaşıkla veya benim gibi krema sıkma aparatıyla yağlı kağıa serilmiş tepsiye şekil vererek erik büyüklüğünde koyun ve önceden 15 derece ısıtılmış fırında ama 100 dereceye düşürerek yarım saat kadar pişirin. eğer turbo fırınsa 40 dk da olabilir zaten anluyorsunuz dısı biraz serleştimi tamamdır.

İşin püş noktası : yumurtaların beyazlarını ayırınca apzı kapalı olarak en az 1 hafta buzdolabında  beklemiş olması. taze taze yaparsanız kaparmıyor ve pişerken yayılıyor.

başka bir öneri, tarife devam ederek içine 120 gr hindistan cevizi koyarsanız ve sonrasında elinizle yuvarlayıp tepsiye dizerseni pastanelerde yediğiniz kokos oluyor tavsiye ederim süper bir lezzet yapılış aynı tarif ipucu herşey aynı sadece h,indistancevizi eklemeni yeterli.

bu arada ölçüleri arttırmak isterseniz 3 yumurtaya 3 çay bardağı şeklinde yani her yumurta akına 1 çay bardağı şeker.

ben genelde çorbalara terbiye yaparken ve  böreklere yumurta sarısını kullandığımda yumurta beyazlarını biriktirip yapıyorum, 2 hafta beklese bile buzdolabında bir şey olmuyor,

 

afiyet olsun

 

 

 




2 Yorum


ebruorhan

tarifiniz güzel görünüyor ben birşey sorucam hindistan cevizini neyle ölçebilirim (120 gramı) hindistan cevizini koyarsak ne kadar pişicek şimdiden teşekkür ederim ellerinize sağlık

yesim_berk

Teşekkürler, hindistan cevizini paketin üzerindeki grama göre koyuyorum,60 grlık 2 paket 2 yumurtalı ölçüye yeterli geliyor. 3 yumurta beyzalı yaparsanız 3 paket yani 180 gr . 150 derecede 20 dk veya 100 derecede 35 dk yeterli geliyor dışı hafif sararıyor pişmedi diye fazla bırakmayın hemen kuruyor çünkü, dışı kıtır içi yumuşak olması lazım

Yorum yapmak için üye ol