Yilbasi menusu/ tarifleri
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Daha menü net olmasa da hem takip edeyim hem de benim içinde planlama olsun.
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
humus, fava, yoğurtlu patlıcan ezme, patlıcan salatası, havuçlu tarator, deniz börülcesi, yoğurtlu semizotu... birileri ara sıcak yazsa ne güzel olur.
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Benim favori ara sıcağım "özellikle çalışanlar için yapması kolay"; paçanga!
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Cerkez tavugu en birinci mezemizdir bizim. Oneririm.
Sosisli milfoy ve patates kizartmasi da mutlaka olur ara sicak olarak...
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
yılbaşında hep çok yeriz diye bir heveslenip, ana yemekten sonra tıkanan biri olarak
ana yemek dışında bol salata çeşitleri yeşillikli ve de yoğurtlu kafi oluyor bana göre
yılbaşında pilav bir kere olmazsa olmaz o yüzden pilavla, bulgurun aynı anda olmayacağını düşünüyorum bence sebzeli yoğurtlu salatalar daha güzel oluyor.
kızartma bizde yok satar en çok sevilen yiyeceklerdendir her zaman için
kuruyemiş çeşitleri yine yılbaşı sofrasında olması gereken ürünlerden
özetlersem;
ana yemek -kalabalık olunduğunda dışarda yaptırılan hindili kestaneli pilav yada ev yapımı tavuklu yine kestaneli iç pilav, kestaneli pilav iki üç kişi olunduğunda tüketilemiyor en az 10 kişiyi doyuruyor hindi.
yeşil salata ( içine zevke göre ne katarsanız benim favorim pancar mutlaka katılmalı)
ayrıca roka salatası olabilir yada semizotu sarımsak, limon, yağ soslu peynirli, domatesli
sebzeli yoğurtlu salata
kızartma
kuruyemiş, meyve
alkollü/alkolsüz içecekler
yılbaşı pastası(yada farklı bir tatlı)
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
cok sevdiğim bir tarif geldi aklıma, genelde kirmizi et yanina garnitur olarak servis edilir. malzemeler:4-5 patates, sarimsak ve 1 kutu krema
patatesler yarim ay seklinde cok cok ince dogranir.uc dort dis sarimsak minik minik dogranir.
firin kabina bir kat patates bir kat krema olacak sekilde dizilir,aralara sarimsak konur firina verilir.en üste rebdelenmis kasar hazırlanır, firindan cikmaya yakin uatune kasar serpilir.
Revize: 1 bardak sütü unutmuşum.araya ya da en üste dökebilirsiniz,hiç farketmez.
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Gecen seneki yilbasi menumuz: tavuk, ic pilav, zyaglı barbunya, zyaglı ıspanak kökü, yogurtlu patlıcan, koz bıber, belki haydari, muska sebzeli borek, peynirli borek, cup cake, cerez,yesil salata, cocuklar icin eksili kofte, peynir tabagi ve on atıltırmalıklar zeytinli- avocadolu- salsa dip soslar
Bu sene sebzeli muska boregi yerine pacanga, ispanak koku yerine kereviz, cupcake yerine de balkabakli charlotte yapmayi planliyorum.