Yilbasi menusu/ tarifleri
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Zyagli kuru uzumlu ispanak koku cok lezzetli bir yemek tarifi:http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/salatalar/ramazan-tarifleri-kuru-uzumlu-ispanak-salatasi
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Bizim menu (her yil cok yemek kaldigi dusunulerek, az sey yapmaya karar verdik) asagi yukari soyle olacak:
Corba (havuc, zencefil corbasi dusundum ama herkes sever mi emin degilim, degisebilir)
Et yemegi (duduklude kuzu kusbasi turu bir sey olur herhalde)
Pilav ( dusunmustum ama olca'nin yazdigi patatesle degistirebilirim)
Mujver
Baby ispanak salatasi (*)
Salata
Yogurtlu bir meze
Belki buharda sebze
Peynir tabagi
Tatli (belki yapacagiz, kabak tatlisi olabilir, ya da sadece kurabiye)
* Baby ispanak salatasi:
Biraz kinoa pisirilir, yoksa ince bulgur da olur.
Baby ispanaklara, kinoa, kurutulmus domates (dogranmis olarak) karistirilir. Sos olarak sarimsak, nar eksisi, zeytinyagi ve limon karistirilir, ustune dokulur. En uste de parmesan ya da eski kadar ince ince yaprak gibi dogranir.
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Jamie Oliver'dan cok guzel bir tavuk yemegi tarifi vereyim (butun tavuk degil ama yine yilbasi icin dusunulebilir belki diye buraya yaziyorum)
4 kisi icin malzeme:
4 tavuk but (butun but olanlardan)
Deniz tuzu ve karabiber
Bir demet taze feslegen, yapraklari ayrilmis (dogranmadan konacak yemege), saplari ince dogranmis
2 avuc sari ve kirmizi cherry domates, ortadan kesilmis ve 4 e bolunmus birkac domates
1 bas sarimsak, dislere ayrilmis ama soyulmamis
1 taze kirmizi aci biber (ben koymadim)
Zeytinyagi
Firini onceden 180 dereceye ayarliyoruz. Tavuklari tuzlayip karabiberleyip firin guvec kabina koyuyoruz. Tum malzemeleri ustune koyuyoruz. Domatesleri biraz tavuklarin altina dogru itmekte fayda var. Firinda 1.5 saat pisecek, ortasinda biraz alt ust edilebilir. Tavuklarin derisi biraz citir ve etleri ayrilir oldugunda hazir. Benim daha uzun surmustu galiba. Icine dogranmis patates veya butun minik patates de eklenebilir. Guzel oluyor.
Ynt: Yilbasi menusu/ tarifleri
Patatesli meze tarifi:
Patatesler haşlanır ve hafif diri kalacak şekilde çatalla ezilir. İçine taze soğan ve maydanoz doğranır.
Bir kapta mayonez + tuz + zeytinyağı karıştırılır. Kendi damak zevkinize göre az yoğurt+çok mayonez gibi de ayarlayabilirsiniz.
Hepsi karıştırılır. Üzerine nane serpilir.
Patlıcanlı meze tarifi:
Malidzano (Makedon Mezesi): 4 adet patlıcan 2 kaşık lor peyniri 2 diş sarımsak 3-4 kaşık zeytinyağı Azıcık tuz 5-6 tam ceviz
Patlıcanlar közlenir, soğuyunca içine tüm malzemeler eklenerek blender'dan geçirilir.