Pancar / Meze
Tarifini vereceğim lezzet için yaklaşık kişi sayısı kadar pancar kullanılması yeterli olacaktır.
PAncarları yıkayıp, kafalarını ve popolarını kesiyoruz. Kabuklu bir şekilde düdüklünün et ayarında (Genelde 2. seviye) 6 dakika haşlıyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Bol sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
Soğuyan pancarları soyarak rendeliyoruz. Küççük rende kullanmanızı tavsiye etmem, çünkü pancarların cılkı çıkıyor o zaman. Rendelediğimiz pancara göz kararı sarımsaklı yoğurt ve bir miktar mayonez ilave ediyoruz. Çocuklar yiyecekse arzunuza göre mayonez ilave
etmeyebilirsiniz. Bir güzel karıştırıyoruz.
Hazırladığımız mezeyi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Ben göze de hitap etmesi için birazdan resmini ekleyeceğim şekilde servis ediyorum. Ufak bir recel kabına koyup, tabağa ters çeviriyorum. Reçel kabını başlarken ve aralarda ıslatırsanız yapışma problemi olmuyor. ama sakın çok da ıslak bırakmayın, şekli kayıyor.
Son olarak da üzerine ceviz konduruyorum. Dilerseniz zeytin de kullanılabilir.
Afiyet olsun :))
Ynt: Pancar / Meze
Ynt: Pancar / Meze
Ynt: Pancar / Meze
Bubuş, yazacaktım biliyor musun :) Ama ne biliyim tarifin hemen altına yazmayayım, yarın yazarım diye düşündüm.
Ynt: Pancar / Meze
Ynt: Pancar / Meze
eline sağlık burçak, çok lezzetli olduğundan eminim. banu çok güldüm gece gece:)))