Muzlar neden artık böyle ham?

sema51 soruyor: 10

Bebeğime yedirmek için muz alıyorum. Fiyatı ateş pahası, yine de hep ham çıkıyor. Dışından gayet normal görünüyor yeşil falan değil, ısırınca sert, buruk, tadı tuzu yok. Kışın fazla seçenek yok, mevsim meyvesi olanları tercih etmeye çalışıyorum ama bunlara da hiç güvenemiyorum. Geçen gün BİM'den aldım açtım ve inanılmaz derecede hamdı, kıyma kavurup yemek yapsanız kabak musakka diye yedirebilirsiniz o derece. Ben mi seçmeyi bilmiyorum, siz nereden alıyorsunuz?

Bu soruyu cevapla


10 Cevap


mustafamami

yerli muz mu? ben genelde yerli muz almaya çalışıyorum. ithaller hep dediğiniz gibi oluyor... 


TATLI_CADI

Bizim anne tarafı anamur muzu üreticisi.daha evvel muzun kendi kendine olgunlaştığını ama şimdilerde bir kimyasal ile olgunlasma sağlandığını söylemişlerdi..muzun kabuğunun erken sararmaması ve bayat görünmemesi icin de işlem yapılıyormuş.yani yerlisi de malesef ticari kaygılara kurban gidiyor.bir de muz durdukça kendi kendine olgunlaşıyor zaten.


msasa

Cunku muzlari artik sarartiyorlar sadece. Bi ogrencimin babasi muz sararticiydi ordan biliyorum. Yani bildigimiz yesil ham muzun ithal ettikten sonra rengini bi kimyasalla degistiriyorlar.


tafa

ben meyve alırken çok iyisini pahalısını güzel görünenini almam çünkü onlarda mutlaka bişey oluyo diye düşünüyorum mesela elmaların mandalinaların dışınıda bi kimyasalla fln parlatıyolar o yüzden muz alırkende özellikle küçüklerini ve dışı çok sarı parlak olmayanını alırım


zopatya

Biara benim aldigim muzlar da hep dediginz gbi cikiyordu ama smdi pazarda anamur muzu var. Hatta baya olgun gorunuyo kabugundan da. Parlak sari renk degil yani. Herzmn pazara gidemedgm icn Suan carrefour veya migrostan aliyorm ithal muz sanirim ama icleri ham degil. Bir de ham olanlari buzdolabinda degil disarda bekletin braz olgunlasiyor birkac gune



kakamel

O sarı sarı güzel güzel görünen, en iyi marketten bile almış olsam bırakın hamlığını tatsızlığını, bazılarının ortasında bildiğiniz kahverengi sopamsı çubuğumsu tanımlayamadığım sert birşey oluyor. Birtek organik pazardaan aldığım muzlar yeşil bile olsa birkaç gün içinde kendiliğinden sararıp tatlı oluyor. Erişiminiz varsa köylü pazarlarından ya da organik pazarlardan alın derim.


zopatya

Kadıköy tarafındaysanız çarşambaları selamiçeşme özgrlk parkında organk pazar kuruluyor


dorates


Vitamin ve mineraller bakımından çok zengin olan muz, yüksek ölçüde lifi de bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle çocukların severek yediği muzun değeri paha biçilemezdir. Japonya'da yapılan bir araştırmada, sarı kabuklu ve kararmaya başlamış muzda TNF (Tumor Necrosis Factor) isimli bir maddenin ortaya çıktığı ve bu maddenin anormal hücreleri yok ettiği tespit edildi. 

böyle bir yazı okumuştum devamında da tamamen meraktan araştırmaya devam ettim kararmaya başlayan muzları bozuldu diyerek yemeyen bir insanken şimdi bu şekilde tüketiyoruz biraz bekliyoruz olgunlaşması için. 



mustafamami

bizim de 5 nolu gibi aldığımız yerli muzlar bir iki gün sonra 7 gibi oluyor daha güzel oluyor zaten hep öyle yiyoruz :) eskiden bizim evde serin bir yere iple asardı babam. ben de bazen mutfak dolabının kulpuna bağlıyorum, bir yere değmeden olgunlaşıyorlar... 


maviboncukk

Oda isisnda birkac gun icinde hemen karariyor zaten. Her hafta aliyoruZ, kararmaya baslayanlari tuketirken bir sonrakler kararmaya basliyor o arada. Muzu zaten aldigimiz gun tuketmedigimiz icin hic sorun olmadi.


Cevaplamak için Üye ol