Bebeğime yedirmek için muz alıyorum. Fiyatı ateş pahası, yine de hep ham çıkıyor. Dışından gayet normal görünüyor yeşil falan değil, ısırınca sert, buruk, tadı tuzu yok. Kışın fazla seçenek yok, mevsim meyvesi olanları tercih etmeye çalışıyorum ama bunlara da hiç güvenemiyorum. Geçen gün BİM'den aldım açtım ve inanılmaz derecede hamdı, kıyma kavurup yemek yapsanız kabak musakka diye yedirebilirsiniz o derece. Ben mi seçmeyi bilmiyorum, siz nereden alıyorsunuz?
Bu soruyu cevapla
10 Cevap
yerli muz mu? ben genelde yerli muz almaya çalışıyorum. ithaller hep dediğiniz gibi oluyor...
Bizim anne tarafı anamur muzu üreticisi.daha evvel muzun kendi kendine olgunlaştığını ama şimdilerde bir kimyasal ile olgunlasma sağlandığını söylemişlerdi..muzun kabuğunun erken sararmaması ve bayat görünmemesi icin de işlem yapılıyormuş.yani yerlisi de malesef ticari kaygılara kurban gidiyor.bir de muz durdukça kendi kendine olgunlaşıyor zaten.
Cunku muzlari artik sarartiyorlar sadece. Bi ogrencimin babasi muz sararticiydi ordan biliyorum. Yani bildigimiz yesil ham muzun ithal ettikten sonra rengini bi kimyasalla degistiriyorlar.
ben meyve alırken çok iyisini pahalısını güzel görünenini almam çünkü onlarda mutlaka bişey oluyo diye düşünüyorum mesela elmaların mandalinaların dışınıda bi kimyasalla fln parlatıyolar o yüzden muz alırkende özellikle küçüklerini ve dışı çok sarı parlak olmayanını alırım
Biara benim aldigim muzlar da hep dediginz gbi cikiyordu ama smdi pazarda anamur muzu var. Hatta baya olgun gorunuyo kabugundan da. Parlak sari renk degil yani. Herzmn pazara gidemedgm icn Suan carrefour veya migrostan aliyorm ithal muz sanirim ama icleri ham degil. Bir de ham olanlari buzdolabinda degil disarda bekletin braz olgunlasiyor birkac gune
O sarı sarı güzel güzel görünen, en iyi marketten bile almış olsam bırakın hamlığını tatsızlığını, bazılarının ortasında bildiğiniz kahverengi sopamsı çubuğumsu tanımlayamadığım sert birşey oluyor. Birtek organik pazardaan aldığım muzlar yeşil bile olsa birkaç gün içinde kendiliğinden sararıp tatlı oluyor. Erişiminiz varsa köylü pazarlarından ya da organik pazarlardan alın derim.
Kadıköy tarafındaysanız çarşambaları selamiçeşme özgrlk parkında organk pazar kuruluyor
bizim de 5 nolu gibi aldığımız yerli muzlar bir iki gün sonra 7 gibi oluyor daha güzel oluyor zaten hep öyle yiyoruz :) eskiden bizim evde serin bir yere iple asardı babam. ben de bazen mutfak dolabının kulpuna bağlıyorum, bir yere değmeden olgunlaşıyorlar...
Oda isisnda birkac gun icinde hemen karariyor zaten. Her hafta aliyoruZ, kararmaya baslayanlari tuketirken bir sonrakler kararmaya basliyor o arada. Muzu zaten aldigimiz gun tuketmedigimiz icin hic sorun olmadi.