Bebeğinize suyu nasıl veriyorsunuz? kaynatma işlemleri...

sema51 soruyor: 10

Aile hekimliğinden suyu kaynatarak vermemi söylediler fakat tadı hiç güzel olmadı kaynatıp soğutunca. Damacana suyu kullanıyoruz. Plastik kaşığını kaynattım ama mesela yoğurt mayaladığım fincanı kaynatmadım. Damacana suyunu da kaynatıyor musunuz? Kap kacaklarını nasıl temizliyorsunuz?

Bu soruyu cevapla


11 Cevap


santaluz

Biz hepsini kaynattık 1 yaşa kadar


maviboncukk

5 aylikken ek gidaya gecmedigimiz icin su vermiyordum


maviboncukk

Sonrasinda da kaynatmadan verdim damacanayi


asyagezgini

Bize doktorumuz  hazır içme sularını kaynatmamamız gerektiğini söylemişti.İçindeki minerallerin bazı değerlerin kaynatma işlemiyle öldüğünü söylemişti.Bunu öğrendikten sonra damacana sularını kaynatmayı derhal bıraktım ve sonrasında da herhangi bir problemle karşılaşmadık.


asyagezgini

Ama içme suyunu çeşmeden kullananlar içindeki mikrop,bakterilerin ölmesi açısından tabiki de kaynatmalı.




TATLI_CADI

Temizliğinden emin olmadığınız suyu kaynatin.bence damacana suyunu kaynatmaya gerek yok.


elummay

Bizim doktorumuz cam şişe su kullanmamızı ve kaynatmamamızı söylemişti, öyle yaptık.


berlindenbirseda

Ilk üç ay herhangi bir sebeple su vermek zorundaysaniz, mesela mama için, her türlü suyu kaynatmak gerekir. Üç aydan sonra ise temiz olduğunu bildiģiniz, ictiginiz bir suyu kaynatmaya gerek yoktur. Oğlumun ebesi bizi böyle yönlendirmisti. Ambalajli su kullanmis olsa idim, ben de damacana yerine cam sisede ya da geri donusumsuz, kucuk pet siselerdeki suyu tercih ederdim.

5,5 aydan sonra ek gida icin kullandigim hiçbir kap kacagi da kaynatmadim. Bulasik makinesinde yikadigim her seyi direk kullandim. Biberon ve emzikleri de ev disinda yere dusmuslerse ya da son bir haftada vs. kaynatmadiysam kaynattim. Oglumun silikon kasiklarini da sadece ev disinda yere dustuyse kaynattim.



chroma

Su laboratuvarından sorumlu bir kimyager olarak cevap vereyim: Hijyen takıntılı bir anne değilim ama buna rağmen 8-9 aylık olana kadar damacana da olsa suyu kaynatarak verdim. Kaynatılan suyun tadının kötü olmasının sebebi içindeki çözünmüş gazların uzaklaşmasıdır. Damacana su eve gelene kadar hangi aşamalardan geçti, ne kadar süredir o şişenin içinde kaldı, beklediği dönemde güneş ışığına maruz kaldı mı vs gibi detayları bilmediğim için her gün büyükçe bir cezve su kaynatıp cam şişede soğuttum ve oradan içirdim. Damacanayı koyduğunuz sebili veya pompayı arada sırada dezenfekte edip etmediğiniz de önemli.  Varsın tadı kötü olsun, koliform bakterinin bebeğin vücuduna girmesi ihtimalindense tadı kötü ama güvenli su vermeyi tercih ettim. İşyerinde damacana sulardan ve sebillerden düzenli aralıklarla analiz yaptırırız ve inan çok güvendiğimiz markalarda bile dönem dönem (özellikle sıcak havalarda) bakteri varlığına rastlanıyor.


chroma

Kap kacağı ise kaynatmaya gerek yok, güzelce yıkayıp iyice durulamak yeterli. Sadece biberonları ve süt pompasını bebekler 6 aylık olana kadar her gün bir kere, 5 dk kadar kaynatırdım.



Cevaplamak için Üye ol