Bu aralar bebeğimin hoşuna gidecek, ona kitap okumayı sevdirecek ve aynı zamanda eğlenerek öğrenmesini sağlayacak etkinlikler peşindeyim. Özellikle kızımın kitapları sevmesi çok önemli benim için.
4 Aylıkken Playgro İlk Evcil Hayvanım adlı kitabı almıştım. Hışırtılı olması ve arkasındaki ses çıkaran kısım çok hoşuna gidiyordu. Kitabı sürekli eline alarak oyun oynuyordu. İlk kitabımız bu olmuştu.
6 Aylıkken bir arkadaşım fisher price'ın Eğitici Aktivite kitabını hediye etti. O gün bugündür o kitabı elimizden düşürmüyoruz. İlk önce çıngıraklı köpeği çok sevdi kızım. Onu sallayıp sallayıp duruyor. Ben o ilgili görünmese bile hemen hemen her gün bu kitapla ona hikayeler uyduruyorum. Artık beni dikkatle dinlemeye başladı. Bana karşılık veriyor sesler çıkarıyor.
En son iki hafta önce yani kızım 7,5 aylıkken Ben kimim çiftlik hayvanları kitabını aldım. Sert kapaklı olduğu için yırtma ihtimali yok. Oradaki hayvanların taklitlerini yaptığım zaman çok hoşuna gidiyor.
Bu kadar açıklamalı olmasa da çocuğunuza ne zaman hangi kitapları aldığınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Benim gibi çocuğuna kitap sevgisi aşılamayı düşünen ebeveynler için çok faydalı olur diye düşünüyorum.
Bu soruyu cevapla
4 Cevap
Ben oğluma ilk kitabını aldığımda 5 aylıktı. İlk önce karton kitaplar ve kartlar öneririm. Bizim elimizden düşmeyen Miffiy idi. Elinde taşıyabilmesi ve pencereli olmasıyla çok sevmişti. https://yagizlahayat.wordpress.com/2010/08/30/ilk-kitaplar/ İlk kitaplarımız bunlardı ama bazıları yok sanırım şuan. Ama Miffy hala var. Geçenlerde bir arkadaşıma aldım çünkü. Aç tırtılın karton baskısıda çok başarılı.
Sizin çocuğunuzun yaş dönemi için PEARSON yayınlarının Bebek Dokun Hisset / Bebek Dokun Öğren kitapları faydalı olabilir.
Eğitici masalcıttırtıl . Hareketli kitap taşıtlarmeyveler kkitabı Fischer pricen sanırım bez gibi kitapları var onlarla çokoynadi
Bugulog'ta Esraözlem'in yaptığı şu liste herkes için faydalı olacaktır sanırım:
http://www.nurturia.com.tr/bugulog/a998abd1-c767-462d-ab15-9dae00f2a6dc/adanin-kitapligindan
sevgiler