1 yaş civarıydı. İlk deniz levreği yedi diye hatırlıyorum. Hala da en sevdiği balıktır. Balığın mevsiminde ve deniz balığı olmasına dikkat etmişimdir hep. Balıkçımız da yıllardır aynıdır, hiç değişmez. Dip balıklarını tercih etmemelisiniz mesela. Norveç
Somonu sık tüketiriz, tavsiye ederim size de.
surada gordugunuz gibi (soldaki rakamlar okyanus, sagdakiler ciftlik somonu icin), ciftlik somonunun omega 3 orani biraz daha yuksek olmakla birlikte, omega 6 orani cok ama cok yuksek. Omega 6, gerekli olmakla birlikte, enflamasyona yol acabiliyor. yani
omega 3/omega 6 dengesinin iyi kurulmasi gerekiyor.
Bu linkte de hangi baligin, kac graminda, ne kadar omega 3 oldugu gozukuyor. Mesela 100 gr hamside 1.5-2 gr, 100 gr somonda 2-2.5gr var. Ama burada tabii ne kadar omega 6 oldugu yazmiyor. Hamsinin sadece denizde yetisebildigini dusunursek, daha guvenli
bir liman gibi gozukuyor.
Kizimda da oglumda da 9aylik gibi az az tatdirdim baligi bir yasinda iken yemege basladilar. Ben onlara firinda pisirdigim deniz cuprasinii (ciflik degil) ve buharda pisirdigim somon baligini verdim. Haftada en az iki defa balik mutlaka veririm.
4 Cevap
1 yaş civarıydı. İlk deniz levreği yedi diye hatırlıyorum. Hala da en sevdiği balıktır. Balığın mevsiminde ve deniz balığı olmasına dikkat etmişimdir hep. Balıkçımız da yıllardır aynıdır, hiç değişmez. Dip balıklarını tercih etmemelisiniz mesela. Norveç Somonu sık tüketiriz, tavsiye ederim size de.
Genellikle somon tercih ettik oğlumuz için. Balık yağı takviyesini de aksatmadık ama çünkü balıklar eskisi gibi değil omega 3 oranları düşük .
Norveç somonunu pek tavsiye etmiyorlar. Çiftlik balığı çünkü. Maalesef Türkiye'de okyanus somonu yok.
Merhabalar,
Kizimda da oglumda da 9aylik gibi az az tatdirdim baligi bir yasinda iken yemege basladilar. Ben onlara firinda pisirdigim deniz cuprasinii (ciflik degil) ve buharda pisirdigim somon baligini verdim. Haftada en az iki defa balik mutlaka veririm.