Muhallebi tarifi verebilir misiniz?

Pirinç unu yulaf unu ve irmik tarifleriniz var mı?

Bu soruyu cevapla


8 Cevap


okurk

Tam buğday unundan yapmıştım yeni başladığımda da hala daha kızıma muhallebiyi tam buğday unundan yaparım. Yaşına uygun şeyler katarak.Ama sizin zamanınızda suyla unu pişirip muhallebi kıvamına getirdikten sonra altını kapatıp biraz pekmez koyup yedirirdim.


bbade

organik tam bugday ununu cay kasigi kadar tereyagiyla kavuruyordum. hurma ve kayisiyi kaynatip unun icine atip su ilave ederek bir tasim kaynattim. blendrdan gecirerek hurma ve kayisilari yok ettim. severek yerdi.

ya da pekmeZ koyardim meyve yerine. ama beb ogluma 8 aylikken ek gida verdim. oncesinde sadece anne sutu.


kucukadam

Irmikle yapıyorum ben yulaf unu çok çabuk mantarlanir dikkat edin tadına bakıp kontrol edin sürekli.

Süt kullanamadığınız icun ( devam sütünü bilmiyorum ) su ile irmigi pişirirken sonra içine az tereyağı. Biraz meyve püresi ile tatlandirabilirsiniz.


smra

Benim bebeğim 11 aylık olduğu için muhallebisini suyla yapıyorum.tam buğday unu, çavdar unu ve irmiği karıştırarak kullanıyorum. Muhallebi piserken meyve püresi veya kayısı ekliyorum, meyve eklememişsem pişip soğuduktan sonra pekmezle tatlandırıyorum.



mustafamami

ben muhallebi tariflerini hep gurme bebek sitesinden bulmuştum. ve de kesinlikle yulaf unu çok çabuk bozuluyor. tadına bakın acı geliyorsa bozuktur demişlerdi. az az alıp çabuk bitirmek lazım. sadece pirinç unu kullanırsanız boş kalori diyorlar ama karıştırabilirsiniz diğer unlarla. sonuçta bence ona da gerek var. normalde mama kullanmıyorsanız muhallebinin içine de mama koymak zorunda değilsiniz... mısır nişastasından hiç yapmadım... buğday, yulaf ve pirinç unu, irmik, pekmez, elma amut gibi meyvelerin püreleri... biraz büyüyünce içine tarçın, rondoda çekilmiş ceviz, ev yapımı ve yine rondoda çekilmiş bebek bisküvisi eklerdim... 


leylaleyla

pirinç de mısır da gdo sıkıntısı olan gıdalar, zararlıysa ikisi de zararlı, o yüzden ben buğday unu ve buğday nisastasından puding yapıyorum daha lezzetli de oluyor, şimdiki buğdaylar çok mu sağlıklı orası da ayrı bi konu ama ben böyle yapıyorum


amasmid

Ben pirinç unu da çok az mısır nişastası da kullanıyorum. ve biraz da irmik koyuyorum ama ya önceden havanda döverek ya da piştikten sonra blendırda çekerek yapıyorum irmikli muhallebiyi. içine biraz normal şeker ve soğuduktan sonra labne karıştırıyorum. labneyi normalde hayatta yemez ama muhallebisinde severek yiyor.


amasmid

yukarıda bbade'nin kayısı ve hurmayı kaynatıp blendırdan geçirme olayını da deneyeceğim, ama sanırım ben sütle kaynatırım.


Cevaplamak için Üye ol