Merhaba,
Ben 48 yaşında üçüz annesiyim. Bebeklerim 11.01.2015 tarihinde erken doğdular. Şu anda hastanede küvezdeler. Onlara her gün anne sütü sağıp götürüyorum ama tabi az çıkıyor. Arttırmak için ne yapabilirim acaba?
Anne sütü artırmak için ne yapmalıyım?
Cevaplamak için Üye ol
21 Cevap
Ben, kuru incir kaynatıp suyunu içiyordum sabah akşam. dereotu yedim bol bol salatalarda. helva yedim bol bol.. yeşillik yedim hep.. aklıma gelenler.
oyy maşallah allah bagıslasın oncelıkle.. siz sağdıkça stunuz artacaktır.. sık sık sutunuzu sağın ve bol bol sıvı tuketın.. güle güle buyutun bebeklerınızı:)
çok su ve bulgur tüketmiştim. salata haricinde mesela peynirli sandwich arasına da dereotu koyardım. bol bol da duş alın. işe dönmeden önce stok yapmak için oğlum uyuduktan sonra duş alıp sağardım.
Eczanelerde satılan Humana adlı bitkisel çay karışımı var.Bende işe yaramıştı tavsiye ederim.Bol sıvı tüketmelisin mutlaka ve yeşil sebzelere ağırlık ver.Yemeklerinde kimyon kullan mutlaka sütün bebeklerinde gaz yapmasın.Allah bağışlasın sağlıkla sıhhatle büyüt inşallah.
Maşallah, allah bağışlasın ve kolaylıklar dilerim. Öncelikle bol bol su içmelisiniz ve düzenli olarak sağmalısınız. Hipp marka "natal" çay (emziren anneler için bitki çayı) bende çok işe yaramıştı. Sabah-akşam günde en az 2 büyük fincan içiyordum. Ayrıca şuradaki yazıları da okumanızı öneririm: http://www.hassasanne.com/kategori/anne-sutu/anne-sutumu-nasil-arttirabilirim/
Bebeklerinizi en kısa sürede sağlıkla evinize götürüp kucağınızda emzirebilmeniz dileğiyle.
Migrosta maltana marka malt içecek var.Günde iki şişe içe bilirsiniz.
Allah bagislasin, gözlerim doldu birden. Güle güle büyütün. Herkes söylemis zaten ya, en önemlisi bol bol sivi almak. Ben üzüm, kayisi hosafi filan da icmistim, kilo filan düsünmeden. Sagma makineniz nasil bilmiyorum ama her seferinde süt bitene kadar mutlaka sagin, azalinca birakmayin, meme tamamen bosalinca vücut daha cok süte ihtiyac var diye üretimini arttiriyor.
http://www.nurturia.com.tr/bugulog/d7178d5f-730d-4651-a605-9fbf00e12cd1/sut-davasi
Bol su,dereotu,bulgur pilavı,soğan ve humana still tee emziren anneler için bu çayı çok içitim.
sağlıkla büyüsün kuzularınız :)
Maşallah maşallah ..arkadaşların dediklerine katiliyorum. Birde sevdigim canimin cektigi seyleri yiyince sutum cogaliyordu.. ama rızķı veren Allahtir bol bol dua edin derim.