işe basladıgımdn dolayı süt sagıp bırakıorm fakat yeterli miktarda sagamıorum mecbur arada mama da verılıyor nasıl arttırabilirimki sütümü sagmak için.bebeğim 2 bucuk aylık.
Bu soruyu cevaplaişe basladıgımdn dolayı süt sagıp bırakıorm fakat yeterli miktarda sagamıorum mecbur arada mama da verılıyor nasıl arttırabilirimki sütümü sagmak için.bebeğim 2 bucuk aylık.
Bu soruyu cevaplaCevaplamak için Üye ol
8 Cevap
Düzenli olarak sağarsanız artar.
Bir de sut caylarini duzenli tuketip sagarken yanina surahi ile su alisan artabilir. Benim sutum gelmeyince 2 bardak su iciyorum ise yariyor... Biliyorsunuz ki sutun hammaddesi su. Sicaklarda cok daha fazla icmek lazim:)
Sağınca artmıyor maalesef. Bebek mdikçe çoğalıyor.. Erken başlamışınız işe:(
ben de kızım 3 aylıkken işe başladım.düzenli süt sağımı,bol su,günde 2-3 fincan humana still tee (çok faydasını gördüm),duştan çıkmadan önce göğüslere sıcak su desteği,bunların dışında h sonları kızım ne zaman uyusa ben de uyuyordum dinlenmek te çok önemli çünkü ve tabiki olumlu düşünmek...asla sütüm yeter mi azaldı mı diye düşünmeyin.erken işe başlayan annelerde illaki oluyor kendimden biliyorum ama asla azaldı diye bırakmayın aksine ne kadar çok sağarsanız ne kadar çok emerse sütün devamlılığı,miktarı o kadar artar.
Sağmakla artmaz diye bişey asla yok, 6 aylık bebeğimi sütümü sağarak besliyorum, maşallah kilosu yerinde, ne kadar sık sağılırsa süt o kadar artar, dinlenme vebol su da çok önemli. Bir de ben et yediğim akşamların sabahında sütümün çok olduğunu farkettim.
Maden suyu ve bulgur pilavıda çok süt yapar birde üzüm diyorlar ama daha denemedim, evde olduğunuz sürece sık sık emzirin
cok teşekkür ederim hepinize
Emzirme kampini uygulayin!!