bebegm anne ssütü emyo ama dr takvye yap dedi 30cc faln hangi mamayla başlasam bilemedim öneriniz var mı
Bu soruyu cevaplabebegm anne ssütü emyo ama dr takvye yap dedi 30cc faln hangi mamayla başlasam bilemedim öneriniz var mı
Bu soruyu cevaplaCevaplamak için Üye ol
16 Cevap
Hipp
En iyi mama diye birşey yok aslında. Her bebek her mamayı kabul etmiyor. Aptamil olabilir, Hipp olabilir. Kullanıp bebeğinizin durumuna göre devam edersiniz. Bazılarında çok gaz oluyor, doktor ona göre tavsiyede bulunuyor. Bebek sütü yazanlardan kullanmanız gerekiyor.
Ben ilk 2 ay aptamil conformil verdim bebegimde gaz sorunu vardi fakat sonra kabiz oldu. Eger bebeginizde gaz ve kaka sorunu varsa hipp combiotic 1 kullanabilirsiniz organik bir mamadir ben 2.5 aydir bunu kullaniyorum ve cok memnunum kilo alimi da daha iyi oldu bebegimin.
Gaz sorunu yoksa hipp 1 kullanabilirsiniz. Aptamil kabiz yapabiliyor. Bebelac mama hic onermem icinde soya lesitini var. Sma gold veya hipp kaliteli mamalardir.
Aptmil şekerli olduğu için doktorların çoğu önermiyor
benm beegmde kabul etmyo mamayı napcm blmyorm dr ver dedi şimdlk klosu iyi ama geceleriçok aglıyo
dr aptaml önerdi ama ben mamaya baslmk istemyorum kızm sadece uykuda emiyo uynkken emmyo aç kalıyo gece çoook aglıyo elni emyo açlktan ama kızıp beni emmyo ne yapmalıyım uyku halindykende emmesi yavas çok emiyo gögsümü tam bosaltmyo
Aptamil ve bebelec aynı firma uretıyor sütun. Yetıyorsa ve kg ıyıyse mamaya gerek yok ayrıca ne ılgınç Dr o öyle normalde hıçbır dr hemen mama vermez bence dr değiştir
Kilo alimi iyiyse bebeginiz doyuyordur. Aglama sebebi baska biseydir bence onu bulmaya calisin. Gunduz emmiyorsa belki sutunuz cok fazla gelip bebegi rahatsiz ediyordur, boguluyor gibi olup memeyi birakiyorlar. Ben o kadar ugrasarak emzirdim ki, resmen savas verirdik memede. Hicbir zaman memede sakinlesen bebek olmadi, hep kavgayla emdi. Hele sag gogsumu, bir ara sadece uykuda verebiliyordum, sonradan anladim ki ondan cok geliyormus (oburu bitti 1,5 yasinda filan, tek gogus devam ettim). Cok geliyorsa biraz sagabilirsiniz vermeden. Ayakta emzirin, baska odalarda emzirin, yatarak deneyin. Ayagimda sallardim biraz sakinlesirdi sonra alir emzirirdim bi ara.
Yani hemen mamayi cozum gormeyin, bebeginiz icin eniyisi anne sutu.
Bi de elini emmesi tamamen icgudusel, ac oldugu anlamina gelmiyor bence. Kizim sapir supur emerdi ellerini, gece sesinden uyanirdim.
ben bebekken hipp içmişim kızımın da kaderi aynı oldu.. hiç gaz vs sıkıntı yaşamadık.. sadece mama değil bebeğin gaza yatkınlığı var mı o da önemli.. ama 2 aylık, emiyor da mama takviyesi neden? hiç mi kilo almamış, doktoru neden gerek gördü bilemedim.. anne sütünde sanırım ısrarcı olmak çok önemli.. hem mama hem meme zor.. biz de 40 gün gitti o durum.. sonra mama ile kaldık..