Arkadaşlar merhaba:)
31 aylık yani 2,5 yaşındaki oğlumu Nisan ayından sonra yani 3 yaşından sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum...
Elbette eglensin ama aynı zamanda öğrensinde istiyorum..
1.sira..sihirli bahce (liberium montessorie)
2.sira..Rota
3.sira..akapedya
4.sira..kids a loud
5.sira..Doğa yada arı anaokulu kres
Fikirlerinizi alabilirmiyim??
Olumlu ve olumsuz duyumlar...yada tek gecerim dedikleriniz?
Bu soruyu cevapla
20 Cevap
3 yaş çocuklarına okul kreşi ağır olur derim benim oğlum 8 gün akapedyaya gitti sonra kaçtık diyebilirim, adaptasyonu çok kötü geçti çocuğu karanlık odada uyutmaya çalışıyor, bir sorunlu öğretmen vermişler kaba laflarla çocuklara karşılık veriyor, çocuğun gözü kızarana kadar ağlıyor çocuk daha ilk haftada annemi görmek istiyorum diye ama bizim haberimiz çocuğumuzu aldığımızda gözlerin niye kızardı diye sorduğumuzda haberimiz oluyor, bize söylenmiyor, sonra yönetim bizden sonra o hocayı çıkarmış, ama tercih sizin rotanın yerini gezdiniz mi bilmiyorum ama bodrumda çocuklar eğitim görüyor belki bzimki 4 yaştı orayı gözterdiler ama yönetim de biraz şımarık bir gezin derim benim deneyimlerim bunlar büğtün rora şubelerine de aynı koordinatör bakıyor.
listendeki okullar düzeyinde okul araştırıyorsan küçük akademi ve montessori akademia'ya da bir göz atmanı tavsiye ederim.
kesinlikle akapedya ya kayıt yaptırmayınız. ben 1 yıl boyunca oğlumu gönderdim oğlumun bütün dengelerini altüst ettiler, şimdi oğlu 4 yaş 3 aylık. ikindi kahvaltısında bana kek vermediler dedi, inanmadım, öğretmenine sordum inkar etti., spor salonuna götürmeyip ayırmışlar. bize yeni söylüyror. birkaç uyumsuz çocuk oğluma şiddet uyguladı, aylardır. çocuktur dedik olmadı benim oğlumu korumadılar kendisi korusun dediler, okuldan alıncaya kadar öğretmeni çok pozitif ve mutlu bir çocuk dedi, sorun yok dedi ayrıldığı gün videolar izletildi çocuğunuz problemli psikiatriste götürün dediler derslerde çocuğun izole edildiği dersler katılmadığı sınıftan doğal olarak bu koşullarad çıktığında tartaklanarak sınıfın içine iki öğretmen tarafından atıldığını görmek içler acısı ailece travmatize olduk yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.
3 yaşında okulların kreşine göndermezdim göndermedim zaten. eve yakın gidip gelmesi kolay temiz ve vicdanlı insanların olduğu bir yeri seçerdim. eve yakın olması kontrolü açısından güzel. ve mutlaka hiçbir kuruma güvenmeyin. şöyle büyük bir yer şöyle adı var vs demeyin. çok acayip olaylar olabiliyor bu kreşlerde. çok güzel yerler de var. ben çok yer gezdim en son yine evin dibindeki yere verdim o da yarım gün. öğretmenlerin ilgili samimi olmaları önemli. bir şey oldu mu yürüyerek 3 dakika da ordayım:)
Çayyolu Harvard kids anaokulunu tek geçerim yeni bir okul çok özenli beklediğinizden fazlasını bulacağınız bir yer mutlaka görün kararınızı öyle verin derim😊
Merhabalar. Eylulde amerikadan donuyorum. Oglum seri bir sekilde ingilizce konusuyor. Ankarada ona hitap edebilecek ve de ucreti uygun anaokulu ariyorum. 4 yas. Ilk tecrubem ve hicbiyerle ilgili fikrim yok.. Tavsiye rica ediyorum..
Cayyolu harvard kids i bende tavsiye ediyorum. Olumsuz bir kres deneyiminin ardindan, yeni okulumuzdaki ögretmenlerimiz gercekten okul, ögretmen fobisini atmamiza cok büyük katki sagladi ve kresin esasinda mutlu olabildikleri bir yer oldugunu gösterdi oglumuza. Tabiki bu mutluluk o yas grubu icin ayni zamanda bol oyun demek :) Biz okul öncesi dönemde akademik gelisimi cok önemsedigimiz icin üzerinde durmadik (dedigim gibi önceligimiz okul korkusunu yenmek ve mutlu olmasini saglamakti) ama cocugumuzdan aldigimiz yabanci dil, motor beceri vb. geri dönüsler bizi fazlasiyla heyecanlandiriyor. Umarim sizde en kisa zamanda icinize sinen yeri bulursunuz...
Çayyolu Harvard kids'in fiyatını belirtebilir misiniz? Çayyolunda kreş arıyorum, büyük ihtimalle yarım gün olacak, kızım 2 yaşında. I.p.s'i önerdi bir arkadaşım, fiyat konusunda net bir bilgim yok ancak az olmadığını biliyorum. Bu arada bu bölgede kreşler ne aralıkta? Teşekkürler
biz tam gun gönderiyoruz, o yuzden yaniltmak istemem. Ancak sartlarina göre fiyati oldukca makul geldi bize. Bölgedeki diger kresler konusunda cok bilgim yok ancak benzer sartlarda cankaya dakiler oldukca yüksek.
Arkadaslar hepinize tek tek tesekkurler..
Anneme yakin olmasi tabi banada..
Yaz okulu arayisina gerek duymiycak olmam..
Ortamin sicakligi..
Ogretmenler..
Ve tabi cevremdeki bir kac arkadasiminda tavsiyesiyle Oran Rota ya yazildik 1 ay oluyor...
Hersey yolunda da olsa biseyler var ama anlamlandiramiyorum acikcasi..
Ogretmenimiz Yasemin..
Oran Rota ile ilgili bilgisi olan paylasirsa sevinirim...
Olumlu ve olumsuz lutfen?
Sevgiler