Yoğurt mayalama

melogktug soruyor: 8

Otomatik yoğurt makinesi kullanan varmı kullanıp memnun kalan varsa hangi markayı tavsiye ediyorsunuz paylaşırmısınız?

Bu soruyu cevapla


8 Cevap


Mlkby

Merhaba. Ek gidaya gececegimiz zaman bende cok arastirmis. Sonunda arzum almaya karar vermistim. Ancak önce minik kavanoza devam sutunden mayalayarak basladim. Sonrasinda haftalik 5kg lik kaba mayalayarak devam ettim. Cihazda almadim. Iyiki almamisim gercekten hic gerek yokmus.


ssebnemm

Bence de hiç gerek yok emin olun iyi ki almamisim dersiniz. Bir iki denemeden sonra herkes yogurt uzmanı oluyor mutlaka.


melogktug

Küçük kavanoza nasıl mayalıyorsunuz tarif alabilirmiyim bir türlü tutmuyor hep sulu oluyo


ssebnemm

Sütü kaynatın ilimaya birakin. Serçe parmaginizi batirdiginizda hafif isiracak ama yakmayacak yani parmaginiz sutun icindeyken 7ye kadar sayin kalabiliyorsa sicaklik iyidir. Kavanozun boyutuna göre bir çay kasigi veya bir tatlı kasigi mayayi koyup karistirin. Bir ortuye sarın hiç hareket ettirmeden üç veya dört saat bekletin. Tabi tutmasinin suresi de ortam isisiyla alakali siz yine en az dort saat bekletin garanti olsun. Cok hareket ettirmeden acip bakarsiniz tutmadiysa biraz daha bekletirsiniz. Kavanozun boyutunu bilmedigim icin kilo bazinda maya miktarini da veriyim. Beş kilo sute bir cay bardağı yogurt koyuluyor. Bir de yogurdunuz tuttugunda kapağı açık bir şekilde oda sicakliginda bir saate yakin bekletin sonra yine kapağı açık bir sekilde dolaba koyun. Kapagini dolaba koydugunuz gün ertesi günü kapatın.



ssebnemm

Hiç korkmayın en fazla iki denemede eliniz alisiyor. Kolay gelsin.


aytul79

melogktug, yoğurt yapmak için neden makine tercih ediyorsunuz? birkaç denemeden sonra eminim siz de gayet güzel yoğurt yapabilirsiniz. Gözünüzde büyütmeyin lütfen. Gereksiz yer teşkil eden aletlerden biri olacak zamanla. 


melogktug

Pes etmeden denemeye dewam edicem inş.sonunda başarcam haklınız biraz düşündükten sonra bana da yoğurt makinesi gereksiz masraf olarak geldi o yüzden sizlerden fikir almak istediğiniz verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim


green82

Ben buradaki gibi yapıyorum ama ankastre fırında hiç fırını çalıştırmak bile gerekmiyor, çünkü hiç ısı kaybı olmuyor. Fırına sürüyorum, sonra katılaşınca dolaba geçiriyorum. Marketlerde hazır probiyotik, kombiyotik gibi hazır yoğurt mayaları da satılmaya başlandı. Ben çok lezzetli buldum, deneyebilirsiniz. 


Cevaplamak için Üye ol