Buzluktaki sütler

m_eymen soruyor: 10

Arkadaşlar buzluğumda ilk zaman sağdığım sütlerim var. İlk başta fazla geliyordu ve ilk 1 aydan fazla sağdım. Ama şimdi zamanı geliyor ve atmaya kıyamıyorum. Damlası kıymetli çocuğum için. Ek gıdaya geçtik yavaştan yavaştan. Acaba meyve püresine, sebze püresine falan katsam olur mu. Sağlık ocağının hemşiresine sormuştum. Tam bilmiyor. Etkileşimi nasıl olur bilmem dedi. Ama sanki ben okudum veya bi yerden duydum katılabilir diye. Doktorunuzdan veya hemşirenizden duydunuz mu yemeklerine katılabilir diye.

Bu soruyu cevapla


10 Cevap


sefemu

pürelere katan, kurabiye, yoğurt yapanlar biliyorum.. doktorum da önermişti ama ben de o kadar süt olmadı maalesef:(


cemiska

Ben kahvaltı karışımına katmıştım ek gıdaya geçtiğimizde. Bir kısmını da çorbasına kattım tabi çorbayı ılıttıktan sonra. Çok sıcak olursa süt bozulur diye okumuştum.


bbade

Ben pureye katmistim ve oglum o pureyi yememisti :)

E icirin sutleri direk. Niye bir seylere katma ihtiyaci duyuyorsunuz.

Ek gida vereceginize anne sutunu verin onun yerine.

Annelerin kafasina oyle islenmiski 6.ayda ek gidaya gecilmeli kaidesi.

8 aylikti oglum ek gidaya gectigimde. Sutum bitmeseydi genede gecmezdim.

Ek gidalari omrunun sonuna kadar bulacak ama anne sutunu bulamayacak.


m_eymen

Anne sütüne devam ediyorum bbade. Ama vakti gelince de ek gıda almalı değil mi. Süt kıymetli diye atmıyorum zaten. Sütü kaşıkla zor içiyor. Çorbaya nazaran daha cıvık. Biberonla da vermek istemiyorum. o zqman yarından itibaren yiyeceklerine katayım. Teşekkür ederim paylaşımlarınıza.


okurk

Katın tabiki çorbalarına bile katın hatta.Anne sütünün tadı olan yiyecekleri daha çabuk kabul ederlermiş hatta.Gerçi ben taze sağıp koydum ama iyi bi yöntem ziyan olmazlar benimde hala duruyo buzlukta birsürü sütüm:(



vane

Ben çok güzel muhallebi yapıyorum sağdığım eski sütlerimden. Mis gibi bayıla bayıla yiyor.

Önce tam buğday unu, pirinç ununu azıcık has tereyağı ve suyla pişiriyorum... 3-5 dk kadar. En son piştiktwn sonra da anne sütünü ekliyorum. (Anne sütünü pişirmiyorum ki besin değerini kaybetmesin) afiyet olsun:)


m_eymen

vane deneyeceğim mutlaka. İçim gidiyor valla dökmek istemiyorum bu nimetleri. Çok özür dilerim ama muhallebi hiç yapmadım. Sadece bu şekilde mi oluyor. Yani suda haşlıyoruz unları. 


vane

Evet azıcık tereyağ ve azıcık su ile, suyunu çekince biraz daha su ile... Piştiğine emin olana kadar. Sonra en son ılıkken anne sütü ile cıvık kıvama getiriyorum, doğal şekerli gayet sağlıklı oluyor.

Hatta bazen irmikle bazen Mısır unuyla da yapıyorum.



EYCIN

Merhaba, biz de ek gıda alıyoruz. Anne sütünü kahvaltısında ve zaman zaman meyve püresinde kullanıyoruz. Damlası kıymetli tabi , insan kıyamıyor.



m_eymen

Bu sabah mısırunuyla muhallebi yaptım. Valla çok iğrenç tadı var. Tatsız tuzsuz bişey. Bebeğim yemezse hiç şaşırmam:)


Cevaplamak için Üye ol