Tarhana küflenmesin diye

meysaanne soruyor: 3

tarhana yaptım buzdolabında bez torbada sakladım bir küçük kavanoz da yemek için ayırdım ancak kavanozdaki küflenmiş tarhanamın geri kalanı küflenmesin diye nasıl saklamalıyım

Bu soruyu cevapla


3 Cevap


HAWOR

Tarhana benim bildiğimtoz sşeklinde de olsa Maraş uusulü de olsa iyice kurutulur. Kurutmadiysaniz buzllukta yada dondurucuda saklamalisiniz. ..


nisabahar

Ben cam kavanozda buzdolabinda sakliyorum.bezde sakliycaksaniz serin ve kuru yerde saklayin.buzdolabi disinda.


eseyna

fırında iyice kurutun , ara sıra kontrol edin nemlendiğini hissettiğinizde tekrar aynı işlemi yapın asla küf olmaz ben öyle yapıyorum bir de hava almayacak şekilde saklamaya çalışın mesela cam kavanoza koyun sıkıca kapatın ve koyduğunuz yere ters koyun yani kavanozun kapağı yere gelecek şekilde.



Cevaplamak için Üye ol