Merhabalar Nurti anneleri. Oğluşumuzun ilk dişini farkettik, patlayıvermiş :) İnternette kısa bir gezinti sonrası uzmantv'nin diş hediği/buğdayı tarifini gördük ama dehşete düştüğümü söylemek istiyorum. İçinde leblebi şekerinden tut jelibona bilimum yapay şeker yüklü malzeme mevcuttu.Kayısı, badem, ceviz bunlara varım ama jelibon mu???Hayır!! Olmamalı bence :) :)
Özet olaraktan bu buğdaya ne yakışır? Bir de bu buğdayı( pazardan iri tombul taneli buğday buldum) sadece düdüklüde bir defa mı haşlayalım yoksa akşamdan haşlayıp sabaha kadar bekletsek mi daha iyi olur? Önerilere ve paylaşımlara açık heyecanla yazacaklarınızı
bekliyorum....
Bu soruyu cevapla
5 Cevap
Nohut haşlayın birazda bol bol kuru meyve fındık ceviz ici kullanabilirsiniz. Tatlandirmak icin tarçın
Şekersiz asure yapabilirsiniz,yada tam ters köşe yapıp etli keşkek pişirebilirsiniz amac buğday yemek,standart diş hediği tarifleri cazip gelmediği için ben öyle yapmıştım,buğdayı aksamdan ıslatın sabah az pişirirsiniz duruma göre öbür türlü pişmezse rezillik yaşamakta var:) birde biz bugday tanelerinin arasına uğur böceği nazar boncuğu falan yerleştirip kolye yapmıştık
ben de akşamdan ıslatıp, gündüz düdüklü de haşlamıştım. ceviz, fındık, badem, leblebi şekeri ve nar tanelerini ayrı bir kase de yanına koymuştum. isteyen üstüne istediği kadar alsın diye.
ben de buğday ve nazar boncukları ile çıkmayan dişi kadar buğdayı ipe dizerek kolye yapmıştım.
ıslatmayı unutmustum aynı gün direk düdüklüde pişirdim. 2 su bardağı buğday, üzeri geçene kadar su koydum bir parmak kadar geçti sanırım. piştikten sonra pudra şekeri, kuru üzüm, fındık ve antep fıstığı ekledim. gayet lezzetli oldu. pekmez veya bal koyanlarda oluyor pudra şekeri yerine..
Geceden suda bekletip sabaha düdüklüde haşlayıp üzerini de kuru meyvelerle süslemiştim. Kolaylıkla çıkarsın dişlerini kuzucuk