Yoğurt

elif16ee soruyor: 10

Hanimlar yogurdum tutmuyor her zaman yerine ne verebilirim hazir yogurtlardan bebegim 6 aylik siz hangisini veriyorsunuz

Bu soruyu cevapla


13 Cevap



ihb

esse de 49 tl ye düşmüştü onu alabilirsin


zynpsrz

ihb; esse.com.tr'de şu anda yoğurt yapma makinesi yok ama belki mağazalarında vardır..

beyazmelegim; sinbo kullanıyorsunuz; ne kadar sürede yoğurt oluyor acaba?


_beyazmelegim

Soğuk sütte 7 ilikta 6 saat te oluyor


zynpsrz

teşekkür ederim :)



moms

yogurtla ilgili benzer bir soru sorulmustu, orda tum arkadaslar nasil yaptıgını anlatmıstı oraya bakabilirsiniz. zamanla tutuyor ya da tutturan birine yaptırın ben oyle yapıorum acıkcası:)


sebnemak

Merhabalar,

yoğurt için ben ilk önce ölçü ile yapmıştım,çok rahat olmuştu. 1 litre süte 50 gr.yoğurt tam geliyor.


biranneikiyavru

Yoğurt yaparken sütün parmağımı 1-2 saniyeden fazla tutamayacağım kadar sıcak olması gerektiğini sonradan keşfetmiştim, başta hep sulu oluyordu. Sinbo'nun plastik olmayanı var mı bilmiyorum ama plastik olanını kullandım, hiç içime sinmedi. Belki içine cam kavanozla deneyebilirdim ama kendim güzel yapmaya başayınca kullanmadım.

Aslında tutmadığı gün yedirmeseniz de olur bence. Ya da güvenilir mandıra yoğurdu varsa yakınınızda verebilirsiniz. Ben İzmir'deyim, burada Foça ve Tiresüt'e güveniyorum. Nadiren de sütaş babymix verebilirsiniz. Ben kızıma bir kaç kez yedirmiştim, oğlum sevmedi.



birgun

Benimde başıma geldi üstelik tefal in yoğurt makinasına sahip olmama rağmen bazen seyahatler bazen başka nedenlerde olabiliyor. İlk çocuğumu bildiğin market yoğurduyla büyüttüm. ikincisinde makine ile yoğurt yaptım. Ama olmadığında market yoğurdu veriyorum. Bana probiyotiği yok diye kızacak söylenecek sevgili anneler. Belki böyle akıl mı verilir diyecekler ama ben akıl vermek için değil yaşadıklarımı yazıyorum böylede çocuk büyüten anne var bilin diye. çocuklarımın yaşları zaten belli. Market yoğurdu derken çocuklar için üretilmiş özel yoğurtlar değil ben bunlara karşıyım çünkü senin benim yediğimiz bildiginiz beyaz yoğurt.


bbade

Sutu iyicene kaynatin. Sonra sogumaya birakin. Parmaginiz icinde 6-7 sn. Dayanabilecek kadar sure tuttugunuzda mayalamaya hazir isida demektir.

Yogurt mayanizi koyun. Kavanozlarin kapagini kapatmadan firina koyun, firinin kapagini kapatin. 4-5 saat hic acmayin. Sonra bakin tutmus mu tutmamis mi? Eger tutmamissa kavanoz icindeyken firini 150 derecede calistirip isitin tutmayan yogurtu. Tutmamak gibi bir sansi yok o zaman :))



Cevaplamak için Üye ol