Arkadaşlar bu sene ilk kez domates salçası ve biber salçası yaptım.Kavanozlara koydum üzerlerine de sıvı yağ döktüm.İçlerinden üç tane kavanozun yağı dışına taşıyor.kapağını açıp bakıyorum her hangi bir küf yok. kavanozu ve dolabı temizliyorum.iki gün sonra bakıyorum yine yağ taşmış dolap yağ olmuş. Bunun sebebini bilen var mı?sanırım kabarıyor,gözle görülen bir kabarıklık ta yok.Başınıza hiç geldi mi? ne yapmalıyım kötü bir bakteri oluşmuş olabilir mi? kullanmalımıyım yoksa atmalımıyım.Bilginiz fikriniz nedir?
Bu soruyu cevapla
2 Cevap
öne çekeyim belki cevap veren olur
Bu sene annemde ilk kez yapti yaptiktan kisa sure sonra aynen kapagi acinca kabardigini gormus ve butun kavanozlari yeniden kaynatmis sanirim guneste az bekletmekten tam olmadan kavanozlamaktan kaynaklanmis tekrar kaynatip koyulastiktan sonra yeniden kavanozlamis şimdi oyle bi sorun yok