Merhaba sevgili anneler,
Benim 1.5 yaşındaki oğlum bu aralar her gün sabah 5 de kalkıyor, bir daha da uyumuyor. Nasıl da dinç oluyor o saatte, evde koşturup duruyor. Bunu bir alışkanlık haline getirdi. Uykusuz uykusuz işe gitmek çok yordu artık beni. Gündüz bir kere uyuyor, 11-2
arası uyuyor. Gece de 10 gibi yatıyor. Bunu nasıl düzene sokacağım? Bir ara kesintisiz uyuyordu ne güzel. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bu soruyu cevapla
6 Cevap
aksam daha erken yatirabilirsiniz. uyku uykunun mayasidir cok dogru bir soz. odasinin perdelerini bayagi kalin isik sizdirmayan alabilirsiniz. ben oyle yapmistim, aynen sizin dediginiz gibi idi oglum. simdi nerede ise 4 yasinda 7de kalkiyor artik ama ctesi pazar hep boyle :)
11_2arasi uyku çok uzun bence onu 11_12arasi ve öğleden sonra olarak bolseniz iyi olur uyuduğu ortamda ses olmasın perdelerinde kalın olsun akşamda 11dede yatirabilirsiniz sabah geç kalksın bencede 5 coook erken yatmadan önce ılık bi duş ve yoğurt yedirmede etkili olabilir
Işık veya o sırada bir ses oluyor mu? Biz ışık geçirmeyen perde yaptırdık. Ancak 5-10 ay arası benimki de 4:30da kalkardı, dönemsel oluyor.
Aynı durumdayız 7 aylik paşa o saatte kalkıyor 4 yaşındaki ni de uyandırıyor erken yatıyor ama bizimki bende onunla uyumaya çalışıyorum
Işık ve ses yok odasında. Kalın perdeleri var. 11-2 arası uyku çok değil bence. İki kere uyursa da bu sefer 3-5 arası filan oluyor ikincisi, o zaman da gece 11 den önce yatmıyor. Zaten genelde 1.5 yaşında kendileri uykuyu tek sefere indiriyor, iki kere uyumaya ihtiyaçları olmuyor. Dediğiniz gibi dönemsel olabilir ama çok can sıkıcı. Bu gece yine 3 de kalktı. 4 e kadar oynadı, sonra uyudu tekrar. Arzu-arda bizimkinin ilk işi abisini uyandırmak :) Hemen kalkıp kapısını kapatıyorum, yumrukluyor kapıları.
Black aout perde bizde çare oldu💪